Kerkük'teki askeri üsse saldırı! Ölü ve yaralılar var

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, ABD askerlerinin de bulunduğu Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'ne düzenlenen roket saldırısında 1 sözleşmeli sivil personelin öldüğünü, birçok Amerikalı ve Iraklı askerinin yaralandığını açıkladı.

Kerkük'teki askeri üsse saldırı! Ölü ve yaralılar var
Kerkük'teki askeri üsse saldırı! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 28.12.2019 09:15 GÜNCELLEME 28.12.2019 09:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Koalisyondan yapılan yazılı açıklamada, "27 Aralık Irak saatiyle akşam 7:20'de koalisyon askerlerinin de bulunduğu Kerkük'teki bir askeri üsse düzenlenen roketli saldırıda bir sivil ABD'li sözleşmeli personel ile birçok Amerikalı ve Iraklı asker yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı yürüttüğü kaydedildi.

Kerkük Polis Müdürü Ali Kemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın kentin batısında yer alan ve içinde Amerikan askerlerinin de bulunduğu K1 Askeri Üssü'ne 3 katyuşa füzesi attığını söylemişti.

Terör örgütü DEAŞ, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Irak'ın DEAŞ'tan temizlenmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, örgütün söz konusu illerin kırsal bölgelerinde saldırıları sürüyor.

ABD'nin Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'nün yanı sıra Irak'ta 8 askeri üssü daha bulunuyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ellerine sağlık 23 abd köpeğinin leşi kerkük hastanesi morgunda şu an
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel..
    Cevapla
  • Eski Diplomat 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha da beter olsunlar. Gizliden biz de bu işe destek olmalıyız. Irak petrolünü ele geçirmek uğruna milyon insanı katleden alçak ABD muhakkak bundan dolayı büyük zarar görmeli, bedelinin muhakkak ödemelidir.
    Cevapla
  • Dervaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Plan hazır deaş bahanesi ile kerkük petrol için işkal edilip israil hizmetkari pyd devleti kurulacak suriye kuzeyi ile deyrizor kerkük birleştirip bekçi köpeği pyd birakilacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...