Darbeci Hafter'in saldırıları sonrası Trablus'ta eğitime ara

Libya'da darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin saldırıları nedeniyle başkent Trablus'taki bazı okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Darbeci Hafter'in saldırıları sonrası Trablus'ta eğitime ara
Darbeci Hafter'in saldırıları sonrası Trablus'ta eğitime ara
GİRİŞ 01.01.2020 23:50 GÜNCELLEME 01.01.2020 23:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Trablus'taki Ayn Zara Belediye Başkanı Abdulvahid el-Beluk, belediyenin sorumluluk alanındaki okullarda eğitimin askıya alınması talimatı verdi.

 

 

Beluk, ilgili birimlere gönderdiği yazılı talimatta, çatışmaların öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğini tehlikeye attığını ifade ederek, belediye sınırları içindeki okulların tamamında eğitimin süresiz askıya alınmasını istedi.

Aynı gerekçeyle 19 Aralık 2019'da da başkent Trablus'un güneyindeki Ebu Selim bölgesindeki okullarda eğitime ara verilmişti.

 

 

LİBYA'DA NELER OLUYOR?

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, karşı operasyon başlatmıştı.

Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermiş, bunun üzerine ülkenin batısında, başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ERHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter denen satılmış. Geliyoruz. Sen yeniden abd ye seni besleyen CIA ye evine dön
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekle geliyor MÜSLÜMAN TÜRK ASKERİ, kendine ya kaçak yer yada geberecek çukur ara zalimlerin UŞAĞI HAFTER şimdiden ateşin bol olsun.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter terör örgütü ancak nokta atışı ile imha edilmeli. Elebaşları yok etmek için nokta atışı şart çünkü Afrikadan gelenler fakirlikten para için Hafter terör örgütüne çalışıyor. Küfürün zalimlerin desteklediği bu terör örgütleri yok olmaya mahkumdur. Türkiye Islamı ve Müslümanları korumak zorunda. Cehenneme hazırlayan parti bu işlerden anlamaz. Chp zaten Ingliz partisi, bir proje. Devletimiz sen çok yaşa. Iç ile uğraşma devri bitti. Şimdi zalimler düşünsün dünya kaç bucak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!