Resmen kafaya koydu! ABD Başkanı Trump'a ahlaksız Türkiye teklifi

Yunanistan-Türkiye gerilimde son dakika gelişmesi yaşandı. Yunan Başbakanı Miçotakis, gerçekleştireceği ABD ziyaretinde Trump'a, ilk aşamada F-35 satın alma, ikinci aşamada ise F-35 üretim sürecine dahil olma isteğini iletecek. Ankara ile Washington arasında yaşanan S-400 krizi sonrası Türkiye F-35'in üretim sürecinden çıkarılmıştı. Bu yüzden Miçotakis'in sürpriz hamlesi siyasi ahlaksızlık olarak değerlendirildi.

Resmen kafaya koydu! ABD Başkanı Trump'a ahlaksız Türkiye teklifi
Resmen kafaya koydu! ABD Başkanı Trump'a ahlaksız Türkiye teklifi
GİRİŞ 02.01.2020 18:15 GÜNCELLEME 03.01.2020 09:58
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Ta Nea'da yer alan son dakika haberine göre; Başbakan Kiriagos Miçotakis'in gizli planları kamuoyuna duyuruldu. Gazete, Miçotakis'in ABD ziyareti öncesi "Eğer maddi imkanlar izin verirse F-35 satın almayı ciddi olarak düşünebiliriz çünkü bunlar piyasadaki en güncel ve modern araçlar" dediğini aktardı.

 

ABD BAŞKANI'NA BİZZAT KENDİSİ SUNACAK

 

7 Ocak'ta Washington'a giderek ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmesi beklenen Miçotakis'in bu ziyarete sayılı günler kala Türkiye'den boşalan F-35 üretim sürecine dahil olmak istediğini sık sık dillendirmeye başladı. Son 24 saat içerisinde F-35 savaş uçağının üretim sürecine dahil olmak istediğini söyleyen Miçotakis'in çantasında ise iki plan bulunuyor.

TÜRKİYE'YE KARŞI İKİ SENARYO HAZIRLADILAR

Yunan basınına göre birinci senaryoda Miçotakis, F-35 üretim sürecinde Türkiye'nin çıkarılması sonrasında oluşan boşluğu Yunanistan'ın doldurmasını önerecek. Yunanistan'ın F-35 üretim sürecine dahil olması sonrasında Atina'nın modern savaş uçaklarını satın alması gündeme gelecek.

İkinci senaryoda ise Yunanistan'ın ilk aşamada az miktarda F-35 savaş uçağı satın alması gündemde. Böyle bir durumda Yunanistan mevcut F-16'ların güncellemesini azaltarak geri kalan parası ile F-35'leri satın alacak. Bunu da F-35 üretim sürecine dahil olarak yapacak Yunanistan'ın başbakanı Miçotakis'in bu görüşlerini gelecek hafta ABD Başkanı Donald Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya sunması bekleniyor.

YORUMLAR 133
  • asd 4 yıl önce Şikayet Et
    bakalım Turp önce "S-300 lerinizi imha edeceksiniz" diye ön şart koyacakmı :)
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    ey kafasız yunanistan almanya ve avrupaya dilenip günü anca kurtarıyorsun emekli maaşını yarıya indirip zor ödüyorsun sen uçak hayatta alamazsında hadi aldın diyelim uçağın yakıtını alacak paran yok süs için uçak alma
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal, beklenmesi gereken bir hareket. Biz kendi isimize bakalım.
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye haini ile meşhur. türkiyenin durumunda abd olsaydı milletçe aynı istikamette giderdi bizim içimizde kaç milyon var belli değil.
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar tabak çanak kırma dışında ne yapabilir acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti