Süleymani'nin yerine geçen İsmail Kani'den ilk mesaj

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yerine geçen Tuğgeneral İsmail Kani "Tüm Ortadoğu’da Amerikalıların cesetlerini görmek için biraz sabırlı olun." dedi.

GİRİŞ 03.01.2020 21:24 GÜNCELLEME 03.01.2020 21:44
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Süleymani'nin yerine komutan yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kani getirildi.

 

 

Tuğgeneral İsmail Kani, yaptığı açıklamada ABD'ye sert mesajlar verdi. Kani, "Herkese Orta Doğu’nun dört bir yanında Amerikalıların cesetlerini görmek için sabırla beklemesini söylüyoruz" açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

 

 

KASIM SÜLEYMANİ ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürüldüğü bildirildi.

Irak devlet televizyonunun haberinde, "Haşdi Şabi basın kaynaklarına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat'ta havalimanı yolunda araçlarına yönelik saldırıda öldürüldü." ifadelerine yer verildi.

Irak yönetimi, Bağdat Havalimanı ve çevresine füze saldırı düzenlendiğini ve yaralılar bulunduğunu açıklamıştı.

İran televizyonu Süleymani'nin ABD saldırısında öldürüldüğünü doğruladı
İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, ABD'nin Bağdat Havaalanı'nda araçlarına düzenlediği füze saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. 

İran devlet televizyonunun haberinde, Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen saldırıda, Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı el-Mühendis'in öldürüldüğü teyit edildi. 

Saldırının ABD helikopterleri tarafından gerçekleştirildiği de belirtildi. 

SALDIRIDA HAŞDİ ŞABİ SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ

Bağdat Havalimanına yapılan füzeli saldırıda Şii milis gücü Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri’nin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel medya haberlerine göre, Bağdat Havalimanı’na atılan füzelerden birisi Cabiri'nin yurt dışından gelen konuklarıyla birlikte içinde bulunduğu aracı hedef aldı. Cabiri ve aracındaki konukları saldırı sırasında hayatını kaybetti.

BAĞDAT HAVALİMANI'NA SALDIRI

Irak yönetimi, Bağdat Havalimanı’na 3 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiğini ve yaralılar olduğunu açıkladı.

Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Havalimanı’na 3 adet Katyuşa füzesiyle saldırı düzenlendiği doğrulandı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda iki sivil aracın yandığı ve yaralıların olduğu da kaydedildi.

Bu arada, Bağdat Havalimanı çevresine yapılan saldırıya ilişkin sosyal medyada bazı görüntüler yayınlandı. Görüntülerde yoldan geçen sivillere ait araçların yandığı anlar yer aldı.

TALİMAT TRUMP'TAN

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 111
  • sonerrr 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda boş konuşan tayfasından bu yüzyılda attığınız mermileri kime nereye attığınızda baktığımda sadece Müslüman düşmanı bir yapınız var bir gayrimüslime tek kurşun attinizmi acaba daha boş boş konuşma otur oturduğun yerde nemalan seninde sıran gelene kadar....
    Cevapla
  • Zindan35 4 yıl önce Şikayet Et
    Bildim bileli hep aynı lâf ve aynı senaryo vurucaz kiricaz yok edicez cehennem kapilari acildi yok efenim savs basladi kiyamet yumrugu yok kiyamet kapilari acildi işleri güçleri tehdit baska bi icraat yok vurcaksaniz vurin yoksa ruzgar yapmayin adamlar genlkurmay baskaninizi vurdular kamera karsisinda kus kus agliyolar asker adam aglamaz dedigini yapar sizin gibi boş laflar yapmaz anca gucleri sunnilere yeter bu şia larin hepiniz boş sunuz boş
    Cevapla
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne zaman olacak bu? Ne zaman? Ulan 45 yaşına geldim kendimi bildim bileli tehdit ediyorsunuz.Başka da bir numara yok sizde! Şu İran kuruluşundan bu yana İslam alemi için ne yaptı , biri anlatsın da anlayalım. İrak'ı karıştırır, Suriye'yi karıştırır, Yemen'i karıştırır, Afganistan'ı karıştırır! Türkiye'yi karıştırmaya çalışır( topraklarında PKK'yı besleyerek). Hangi İslam ülkesinde çatışma olursa altından İran mezhepçiliği çıkar. Yalan mı kardeşim?
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    kafanin üstünde ABD IHA lari ucuyor, bos bos konusma yoksa imha ederler senide..
    Cevapla
  • gerçekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu münafık tehdit edeceğine niye harekete geçmiyor.çünkü bunlar yahudinin eşeğidir.hiç bir şey yapamaz boş laf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi