Süleymani'nin cenazesini taşıyacak araçlarda ABD detayı

ABD'nin düzenlediği suikastle hayatlarına kaybeden Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in cenazeleri yine ABD otomobil markası olan Chevrolet'e ait pickuplar ile taşınacak.

GİRİŞ 04.01.2020 00:54 GÜNCELLEME 05.01.2020 02:50
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Irak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi, pazar günü İran'ın Kirman kentinde defnedilecek. 

 

 

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen "mashreghnews" haber sitesine göre, Süleymani'nin ailesinden yapılan yazılı açıklamada, İranlı Komutan için ilk törenin yarın Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenleneceği belirtildi. 

Bağdat'taki törenden sonra cenazenin Tahran'a getirileceği kaydedilen açıklamada, Süleymani için pazar günü sabah saatlerinde Tahran Üniversitesi'nde İran lideri Ali Hamaney'in de katılacağı ikinci bir tören yapılacağı aktarıldı.

 

 

HAZIRLIKLAR GECEDEN BAŞLADI

Bağdat'taki cenaze töreni için geceden başlayan hazırlıklara ait görüntülere sosyal medyada dolaşmaya başladı.  Süleymani ve Ebu El-Mühendis'i taşıyacak araçlardaki bir detay dikkatlerden kaçmadı. ABD'nin düzenlediği suikastle hayatlarına kaybeden Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in cenazeleri yine ABD otomobil markası olan Chevrolet'e ait pickuplar ile taşınacak. 

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

YORUMLAR 38
  • kutahyali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmaklar müslüman kanı dokeceginize yerli araba üretip cenaze arabanız olurdu ama malesef katil belli cenaze arabası markası belli vayyy vayyy ne haller
    Cevapla
  • Mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    Once abd yi ortadoguya iyice yerlestirecrkler. 53. Vilayeti irakta kurdururlar. Donra iran abd ile anlasir. Sonra asil hedef Turkiye ye yoneltirler. Akdenizi uzun vadede kapmak icin bir bahane gerekirdi. O da oldu. 1991 korfez savadi boyle baslamisti. 2002 11 eylul de bahene icindi. Simdi de ilani hakimiyet icin bu gerekti. Bu alayin hedefi 15 yil donr a ki akdeniz hskimiyeti icinfir... uyanin.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıra iranın bölünmesine geldi. Doğu sınırlarını sıkı tutun. Yeni göç dalgası gelecek.
    Cevapla
  • Hazar 4 yıl önce Şikayet Et
    baris pinari harekatinda Ab gibi Iran da futbolcularini Turkiyeyi destekledigi icin cezalandirmistir. Bunlarinki tipki onursuz mafya hesaplasmasi gibi,cevreye zarar verip rahatsiz ederler
    Cevapla
  • CAN BAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin bol olsun kasım süleymani ehli sünnet düşmanı mazlumların müslümanların katili
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor