Kasım Süleymani'nin cenazesinde şaşırtan ABD detayı!

ABD'nin düzenlediği suikastla hayatlarına kaybeden Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in cenazeleri yine ABD otomobil markası olan Chevrolet'e ait pickuplar ile taşınacak.

Kasım Süleymani'nin cenazesinde şaşırtan ABD detayı!
Kasım Süleymani'nin cenazesinde şaşırtan ABD detayı!
GİRİŞ 04.01.2020 06:26 GÜNCELLEME 04.01.2020 07:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi, pazar günü İran'ın Kirman kentinde defnedilecek.

 

 

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen "mashreghnews" haber sitesine göre, Süleymani'nin ailesinden yapılan yazılı açıklamada, İranlı Komutan için ilk törenin yarın Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenleneceği belirtildi. 

Kasım Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in tabutları

Bağdat'taki törenden sonra cenazenin Tahran'a getirileceği kaydedilen açıklamada, Süleymani için pazar günü sabah saatlerinde Tahran Üniversitesi'nde İran lideri Ali Hamaney'in de katılacağı ikinci bir tören yapılacağı aktarıldı.

 

 

HAZIRLIKLAR GECEDEN BAŞLADI

Bağdat'taki cenaze töreni için geceden başlayan hazırlıklara ait görüntülere sosyal medyada dolaşmaya başladı. Süleymani ve Ebu El-Mühendis'i taşıyacak araçlarındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı.

ABD'nin düzenlediği suikastle hayatlarına kaybeden Süleymani ve Ebu El-Mühendis'in cenazeleri yine ABD  otomobil markası olan Chevrolet'e ait pickuplar ile taşınacak. 

YORUMLAR 15
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    İran bir kere daha vurulmuştur demektir. ABD tarafından öldürülen generalini ABD arabasıyla taşıyan bir millet hiç hoplamasın. Evvela bu utançtan kurtul. Sonra birşeyler söyle...
    Cevapla
  • Mevlut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar birbirine hizmet ediyor
    Cevapla
  • Gerçerkler 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli olamamanın sonucu budur. Yerli otomobiller zamanında çıksaydı bu araçların yerine biz olurduk. Cehape zihniyeti utansın
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Ateş olsan cürmün kadar yer yanarsın. Íşíeacak ... Bu kadar yaygara yapmaz. Bak ABD ye. Cenaze arabanı şöyle sana kim olduğunu söyleyeyim
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir çelişki değil,iki yahudi uşağının tescillidir,iki ortağın nasıl çalıştığına dair iyi bir örnektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?