Süleymani'nin ölümü sonrası Almanya'dan sürpriz karar!

ABD ve müttefiklerinin, Irak ordusuna verdiği askeri eğitimi İranlı komutan Kasım Süleymani'ye yönelik suikastın ardından askıya aldığı bildirildi.

Süleymani'nin ölümü sonrası Almanya'dan sürpriz karar!
Süleymani'nin ölümü sonrası Almanya'dan sürpriz karar!
GİRİŞ 04.01.2020 06:52 GÜNCELLEME 04.01.2020 06:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Alman ordusu, Reuters'a yaptığı açıklamada ABD ve müttefiklerinin, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından 'yükselen tehdit' nedeniyle Irak güçlerine verdiği askeri eğitimi askıya aldığını bildirdi.

Alman Korgeneral Erich Pfeffer'in, Alman parlamentosunun savunma ve dış ilişkiler komitesine gönderdiği mektupta ABD'li general Pat White'ın Irak'ta konuşlu güçlerin koruma seviyelerini arttırma yönünde karar alındığını aktardığını kaydettiği belirtildi.

Preffer'in, 3 Ocak tarihli mektupta "Irak'ın güvenlik ve silahlı kuvvetleri için eğitim geçici olarak askıya alındı" ifadelerine yer verdiği bilgisi verildi.

Alman generalin, mektupta "Talimat, Irak'ta İçsel Çözüm Operasyonu'nda yer alan tüm ortak ülkeler için geçerlidir" diye kaydettiği ifade edildi.

Almanya, daha önce İçsel Çözüm Operasyonu kapsamında Irak'a yaklaşık 120 asker göndermişti.

YORUMLAR 12
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu içindeki hainler yüzünden acı çekiyor.israile ABD ye veya batılı ülkelere Bilgi istihbarat yalakalık yapmasalar bölge ülkeleri de birbirine saygılı olsa birbirlerine sahip ciksalar.bu topraklarda batılı emperyalist ve Siyonistlerin borusu ötmez.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ortadoğuda rüzgar esse hemen bacakları titriyor. Natodaki ülkelerin bir savaş esnasında hiç bir faydasını göremeyiz, hepsi çil yavrusu gibi dağılacak.
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes safını belli ediyor
    Cevapla
  • Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman ordusumu one ya
    Cevapla
  • ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    ırak tüm abd askerleri üstlerini kapatsa ... türkiyede incirlik küreciği kapatsa orta doğuda abd esamesi okunmaz. Devletler çıkıp sen işgalci bir devletsin askerlerini istemiyorum dese sorun çözülür ... herhangi bir müdahalede kesinlikle kürecik ve incirliği kulandırtmayacaz satın aldığımız uçakları bile vermedi İŞGALCI abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı