Pence, Süleymani suikastını 11 Eylül'e bağladı!

Süleymani'nin öldürülmesi emrini veren ABD Başkanı Donald Trump, senatörler tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Pence ise, Süleymani'yi 11 Eylül saldırılarına bağlayarak ABD Başkanı'nın kararını haklı çıkarmaya çalıştı.

Pence, Süleymani suikastını 11 Eylül'e bağladı!
Pence, Süleymani suikastını 11 Eylül'e bağladı!
GİRİŞ 04.01.2020 12:32 GÜNCELLEME 04.01.2020 12:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Bağdat'ta Süleymani'nin öldürülmesini 11 Eylül saldırılarındaki teröristleri İran'a bağladı.

 

 

Trump yönetiminin Süleymani kararı Kongre'de senatörler tarafından da şiddetli eleştirilere maruz kaldı. Yönetimi ve kararı savunmak amacıyla komplo teorilerini son çare olarak gören Pence, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Süleymani binlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu. 11 Eylül saldırılarını gerçekleştiren 12 teröristin 10'unun Afganistan'a seyahat etmesine yardım etti" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence

 

 

SÜLEYMANİ'NİN ADI GEÇMİYOR

11 Eylül komisyon raporunda, "İran veya hizbullah'ın 11 Eylül saldırısının planlamasının farkında olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamadı. 19 teröristin 15'i Suudi Arabistan'dan geri kalanlar ise BAE,Lübnan ve Mısır'da geldi" ifadelerine yer verilirken 600 sayfalık raporda Süleymani'nin adı dahi geçmiyor.

AMAÇ SAVAŞI MEŞRULAŞTIRMAK

Sosyal medyada dolaşan komplo teorileri ile ABD'nin yönetim politikasını savunan Pence'in açıklamaları sonrasında uzmanlar, El Kaide ile İran arasında bir bağlantı kurulamadığını, iki grup arasındaki bağlantı konusunda ısrar etmenin sebebinin İran'a karşı bir savaşı yasal olarak meşrulaştırma çabasından olduğunu açıkladılar. 

2001 YASASINA BAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR

2001 yasası ABD Başkanı'na 11 Eylül'de meydana gelen saldırıları belirlediği, yetkilendirdiği, işlediği veya yardım ettiği tespit ettiği uluslara, kuruluşlara veya kişilere karşı gerekli ve uygun gücü kullanmasına izin verir. 

Politika uzmanlarının eleştirilerine rağmen, Pence'in basın sekreteri olan Kate Walderman'ın açıklamalarında Süleymani'nin 11 Eylül saldırılarına yardım ettiği ancak kanıtlanmadığını iddia etti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 19
  • Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Pence onbir eylüle bağlamaya çalışmış ama gerçeği öyle değil doğrusu aramco saldırısının intikamı olmasın
    Cevapla
  • Kiyam 4 yıl önce Şikayet Et
    abd insanoglunu azaltmak icin malesef orta doguda katliamlar yapmak suretiyle ve insanlari birbirine kirdirmak suretiyle, ortadoguda nufus planlamasi yapiyor. Batida hicbir catisma ve katliam yapmiyor, sadece ortadoguyu karistirarak, vekalet savaslariylakatliam yapiyor ve bizim sozde muslumanlarimiz se cikarmiyor ve cikarmayacaklar cun ki bastaki zatlari abd seytani tayin ediyor. Bati refah icinde yasarken ortadigu sclik sefalet ve savaslarla tirpanlaniyor katlediliyor ve zenginlikleri abd, bati ve israile aktariliyor. En buyuk seytan siyonizm ve abd onculugunde ki batidir.
    Cevapla
  • Dost söz 4 yıl önce Şikayet Et
    İncirlik ve küreciğin fişini çekin.
    Cevapla
  • bağımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi amerkan haydutlarının eline düşürmesin....
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne 11 Eylülmüs arkadas keske hepimiz tam o tarihte yok olaydiniz, islam düsmanlari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak