Trump Süleymani'yi öldürme kararını böyle aldı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yi öldürme kararını aralık sonunda Irak'taki Amerikan askeri üssüne düzenlenen saldırıdan sonra aldığı ifade edildi.

Trump Süleymani'yi öldürme kararını böyle aldı!
Trump Süleymani'yi öldürme kararını böyle aldı!
GİRİŞ 04.01.2020 13:48 GÜNCELLEME 04.01.2020 13:48

Bloomberg'in üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, aralık sonunda Irak'taki Amerikan askeri üssüne düzenlenen ve bir ABD'li subayın ölmesiyle sonuçlanan saldırıdan sonra İran'a misilleme kararı aldı.

Danışmanlarına Kasım Süleymani'ye hava saldırısı düzenlenmesi için çalışma yapma talimatı veren Trump, bu operasyon için Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'i görevlendirdi.

Bloomberg, Süleymani'yi vurma planlarının korumalı iletişim kanalları üzerinden istişare edildiğini ve bu nedenle Beyaz Saray'daki diğer yetkililerin Süleymani'ye hava saldırısı düzenleme planlarından haberdar olmadığının altını çizdi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklardan biri, ABD'li askerlerin Süleymani'yi doğrudan takip etmediğini, Trump'ın İranlı generali vurma emrini Süleymani'nin Bağdat Havaalanı'nda olduğunun tespit edilmesi sonrası verdiğini vurguladı.

Diğer iki kaynak ise, Beyaz Saray'ın Süleymani'nin Bağdat'a varacağı saati bildiğini ve uçağını takip ettiğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!