Ruhani ve Sadr, Süleymani'nin evini ziyaret ettiler!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD'nin Bağdat Havalimanı'na düzenlediği saldırıda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin Tahran'daki evine taziye ziyaretinde bulundu.

GİRİŞ 04.01.2020 16:46 GÜNCELLEME 04.01.2020 16:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Süleymani'nin evini ziyaret ederek, eşi ve çocuklarına başsağlığı dileklerini iletti.

 

 

Ruhani, ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Amerikalılar nasıl büyük bir hata yaptıklarının farkında değil. Bu suçlu eylemin sonuçlarını sadece bugün değil, ilerleyen zamanda da görecekler." dedi.

SÜLEYMANİ'NİN KIZI: İNTİKAMINI KİM ALACAK?

 

 

Süleymani'nin kızı ise ziyaret sırasında Ruhani'ye "Babamın intikamını kim alacak? Babamın intikamını almak istiyorum" dedi.

Öte yandan Irak'taki Sadr Hareketinin lideri Mukteda es-Sadr da Süleymani'nin ailesinin Tahran'daki evine taziye ziyaretinde bulundu.

İran devlet televizyonu, Sadr'ın ziyaretine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Sadr, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından komutasındaki Mehdi Ordusu ve Yevm el-Mevud Tugayı'nı teyakkuz halinde olmaya çağırmıştı.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney de dün Süleymani'nin evini ziyaret etmişti. 

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Selim Abi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hayvanın normal insanların yaşadığı gibi bir evimi vardı,ben bir inde yaşadığını düşünüyordum,şimdiki evi cehennem çukurlarından bir çukurdur hiç şüphe yok.demek Ehli Sünnete tabi Müslümanların canına,namusuna ve malına musallat olursun öylemi
    Cevapla
  • İNTİKAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Kızı babamın intikamını kim alacak demiş. Peki Suriyeli çocukların intikamını kim alacak, biz alacağız. Bedenleri iran ve rus bombaları ile paramparça olmuş çocukların intikamını alacağız.
    Cevapla
  • Vanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran bizim din kardeşimiz elbette ilk çıkacak savaşta yanında olacağız. Ortadoguyu kana bulayan abd yi Allah in izni yardımı ile yok edeceğiz. ☝️
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Kasım Süleymaniyi niçin öldürdü? güya kendi vatandaşlarına zarar veriyormuş. Bu tanrıtanımaz ülke başka ülkelerin vatandaşları ölünce niye öldürenlerle iş tutuyor? mesela YPG/PKK bizim vatandaşlara saldırınca Amerika onların elebaşısı ile iş tutuyordu ve açıkça silah yardımında bulunuyordu. Niye Amerikanın ki vatandaş da bizimkiler bostan korkuluğu mu? siz bunları gördüğünüz halde halen Amerikayı destekliyorsanız yuh olsun sizlere kendi kendinizi inkar ediyorsunuz. Bu dünyada sadece Amerikalılar ve İsrailliler insan diğerleri değil değil mi?
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Babanın n günahalrını da alabilecekmisin
    Cevapla
  • Osman KAYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün Seyit Kutub'u,Ali Şeriati'yi, Muhammed Mürsi'yi uşaklarına öldürtenler; bugün Hüsame bin Ladin'i, Bağdadi'yi, Süleymani'yi bizzat kendileri öldürüyor. Kim bilir yarın daha kimleri öldürecekler. Akıllanmayanlar,hatta sevinen Müslümanlar(!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek