Eş-Şebab'dan ABD üssüne saldırı!

Eş Şebab örgütü, Kenya’da ABD askerlerinin de bulunduğu üsse saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. ABD Afrika Komutanlığı saldırıyı doğrularken, Kenya güvenlik güçleri karşı saldırıda bulunduklarını ve dört saldırganın öldürüldüğünü açıkladı.

Eş-Şebab'dan ABD üssüne saldırı!
Eş-Şebab'dan ABD üssüne saldırı!
GİRİŞ 05.01.2020 14:51 GÜNCELLEME 05.01.2020 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, Kenya'nın Lamu bölgesindeki Manda Körfezi’nde bulunan ve ülke askerleriyle birlikte ABD askerlerini barındıran bir askeri üsse saldırdıklarını duyurdu.

 

 

Açıklama yapan örgüt, militanlarının gizlice üsse sızıp saldırdığını belirtti. Üs saldırısının 'başarıyla' gerçekleştiğini iddia eden örgüt, Kenya ve Amerikan birliklerinin ciddi kayıplar verdiğini öne sürdü. Örgüt, savaş uçakları da dahil olmak üzere ABD askeri teçhizatının yok edildiğini iddia etti.

Kenya ordusundan yapılan açıklamada ise, sabaha karşı düzenlenen operasyonla saldırıya karşılık verildiği ve dört saldırganın öldürüldüğü duyuruldu. Kenya ordusu, üssün güvende olduğunu belirterek, saldırı sırasında yakıt tanklarında yangın çıktığını bildirdi. Bir görgü tanığı, üssün üzerinden dumanlar yükseldiğini ifade etti.

 

 

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), hava üssüne saldırı gerçekleştirildiğini doğrulayarak, durumun izlendiğini belirtti. Açıklamada, Eş Şebab’ın saldırıyı üstlendiği ve gelişmelerle ilgili daha sonra açıklama yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR 1
  • Doğu 4 yıl önce Şikayet Et
    İrandan başkaşı değildir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması