İran'dan tarihi nükleer anlaşma açıklaması! Resmen duyurdular

ABD'nin Irak'ta düzenlediği hava saldırısı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yi öldürmesinin akabinde yaşanan kriz gittikçe tırmanıyor. İran hükümeti tarafından yapılan son dakika açıklamasında nükleer anlaşmadaki taahhütlerin hiçbirisine uyulmayacağı duyuruldu...

İran'dan tarihi nükleer anlaşma açıklaması! Resmen duyurdular
İran'dan tarihi nükleer anlaşma açıklaması! Resmen duyurdular
GİRİŞ 05.01.2020 21:16 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:01
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Irak'ta ABD saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından yükselen gerilim sürüyor.

İran, bu kapsamda nükleer anlaşmayla sınırlanan uranyum zenginleştirmesine herhangi bir sınır olmadan devam edeceklerini açıkladı. ABD anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmişti. 

'ABD'YE KESİNLİKLE ASKERİ KARŞILIK VERİLECEK'

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldüren ABD'ye "kesinlikle askeri karşılık vereceklerini" söyledi.

İran devlet medyasına göre Esed rejiminin Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Memluk ile bir araya gelen Şemhani, burada yaptığı konuşmada, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "İran’ın karşılığı kesinlikle askeri olacaktır. İran’ın cevabı, sadece askeri karşılıkla da sınırı kalmayacaktır." ifadesini kullandı.

ABD'nin 3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesi üzerine, İran yönetimi de Süleymani'nin intikamının alınacağını açıklamıştı.

(Ayrıntılar Geliyor...)

 

 

YORUMLAR 34
  • Rasouli 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran dediginiz zaman heran herşey olabilir amerika 40 yildir irani vurmak istiyor peki neden ıraki vurdu ama irani vurmadi Eger amerikada fuze varsa bizdede var tramp sadece sosyal medyada amak amak konişiyor bir generalimizi oldurdu bizde yavaş yavaş onun kanini emeriz acele yok bizde sabirla
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan " uçan jilet"
    Cevapla
  • burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer abd şeytanı irani bitirirse yapacağı ilk iş Ülkemize saldırmaktır.
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd tam bir terorist devlet. Bir gun burunlarini soktuklari deliklerden cesetleri cikacak.... Bugun iran yarin Turkiye olabilir... Emperyalistleri isi bu. Ortadogu hesaplasma bolgesi degildir yeter artik kan golune cevirdiniz kafirler.. kahrolsun abd
    Cevapla
  • Esesli 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye libyaya asker gönderiyor Amerika hazimsiz .hemen arkasından suleymani öldürüldü.iranin takiyyesinde şüphe yok .bakalım günler ne suprizler getirecek .cennet vatanıma düşman çizmesi değmesin bir müslüman kardeşimin kılına zarar gelmesinde. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat