Trump'ın başının etini yemiş! Süleymani'nin ölümün arkasındaki isim ortaya çıktı

ABD merkezli Washington Post gazetesi, İranlı General Kasım Süleymani'nin ölüm emrinin arkasında Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ısrarı olduğunu belirtti. Süleymani'nin öldürülmesine giden süreci tarih vererek yazan gazete, suikastin Pompeo açısından "bürokratik zafer" sayılabileceğini ancak ABD'ye ağır sonuçlar da getirebileceğinin altını çizdi.

GİRİŞ 07.01.2020 09:23 GÜNCELLEME 07.01.2020 20:58
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Adının saklı kalması koşuluyla Washington Post (WP) gazetesine konuşan Amerikan yetkililer, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğinin saldırıya uğramasından sonra Başkan Donald Trump'ı her gün birden çok kez aradığını ifade etti.

 

POMPEO ISRARLI DAVRANDI, TRUMP REDDETTİ

Gazete, geçen yaz İran'ın ABD'ye ait bir gözetim drone'unu düşürmesinden sonra da Pompeo'nun askeri bir karşılık verilmesi için çabaladığını ancak Trump'ın böyle bir adım atmayı reddettiğini öne sürdü.

 

ABD HAZIR DEĞİLDİ

Habere göre, Pompeo aylar önce Trump ile İranlı General Kasım Süleymani'nin suikastını görüştü. Ancak o zaman ne Trump ne de ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) böyle bir adım için hazırdı.

TRUMP VE EKİBİ GOLF KULÜBÜNDE ACİL TOPLANDI

Gazete, 27 Aralık’ta Kerkük'te bir askeri üsse düzenlenen füzeli saldırıda ABD'li sözleşmeli personelin öldürülmesinden sonra durumun değiştiğini belirtti. Habere göre, 29 Aralık'ta Pompeo, Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay başkanı General Mark Milley, Başkan Trump ile kaldığı Florida kulübünde bir toplantı düzenledi ve karşılık vermek için masadaki alternatifleri görüştü. Haber, Süleymani suikastının da bu seçenekler arasında olduğunu iddia ediyor.

ESPER DETAYI

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre, Trump'ın Süleymani suikastını onaylamasındaki etkili faktörlerden biri, Pompeo ile Savunma Bakanı Esper arasındaki yüksek koordinasyon. Zira yetkililerin her ikisi de ABD Askeri Akademisinde birlikte öğrenim görmüştü.

"POMPEO'NUN ZAFERİ"

Habere göre, Başkan Yardımcısı Mike Pence de kararı destekledi ancak o, Florida'daki toplantıya katılmadı. Washington Post, Süleymani suikastının Pompeo açısından "bürokratik zafer" sayılabileceğini ancak bu kararın ABD'ye ağır sonuçlar getirebileceğinin de altını çizdi.

YORUMLAR 49
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu olay abd israil ve tum emperyalizmin başini yer, bitirir; daha ne diyeyim? Ey Rabbim! Yeryuzunde zalimlerden hic kimseyi birakma! Amin.
    Cevapla
  • Kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu'da abd ve Rusya tarafından parçalanmış iki devlet kaldı. Birisi Türkiye, diğeri irandır. Büyük İsrail projesine karşı çıkabilecek tehdit olarak algıladıkları iki güçlü devlet. Eğer İran abd çatışmasında abd Türkiye'yi yanında tutup, İran -Türkiye savaşını başlatabilirse; rusya türkiye yakınlaşmasını da engelleyerek, nihai amacı olan Türkiye - İran savaşını başlamaktır. Türkiye'nin duruşu ve politikası Ortadoğu'da kurulmak istenen Büyük İsrail projesini engeller. İşimiz çok zor ama strateji dış siyaset dengeler akıl işidir. Allah yardımcımız olsun. Allah zalimleri helak eylesin ve en nihayetinde Türk'ün Türkten başka dostu Yoktur!
    Cevapla
  • yusuF 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ponpeomudur nedir hic gözüm tutmadı bu adamı abd bu adamı kurban verir irana sulh olsun diye
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal
    Cevapla
  • Jxjxj 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş lobisi bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!