BAE, Hafter için Çin ve Rusya'dan getirtti! Türkiye'ye karşı kullanılacak

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; Ortadoğu'daki tüm terörist ve darbecilere kaynak sağlayan Birleşik Arap Emirlikleri, Libya'da da Hafter'in en büyük destekçisi. BAE'nin Çin'den getirdiği SİHA, Trablus'ta 31 öğrenciyi katletti. BAE, Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi Pantsir'le de Türk uçak ve İHA'larını vurmayı hedefliyor.

BAE, Hafter için Çin ve Rusya'dan getirtti! Türkiye'ye karşı kullanılacak
BAE, Hafter için Çin ve Rusya'dan getirtti! Türkiye'ye karşı kullanılacak
GİRİŞ 08.01.2020 07:10 GÜNCELLEME 08.01.2020 20:54
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'da BM nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) desteklemek üzere bölgeye intikal eden Türk askeri unsurlarına karşı Hafter'e desteğini artırıyor. Bölgede açık Türkiye düşmanlığı yapan BAE, Hafter'in arkasındaki en önemli güçlerden biri. BAE'nin Rusya'dan satın alıp Hafter'e tahsis ettiği hava savunma sistemi Pantsir S-1/SA-22 Greyhound, Türk hava unsurlarına karşı sıklıkla kullanılıyor. Türk İHA ve uçakları sisteme "düşman" olarak tanımlanmış durumda. Rus Rostec şirketinin geçtiğimiz ay modernize ettiği BAE'ye ait Pantsir, 20 km uzaklıkta 30 bin feet irtifaya kadar aynı anda 4 hava vasıtasına angaje olabiliyor. BAE'nin elinde Pantsir sisteminden yaklaşık 50 adet bulunduğu belirtiliyor.

 

BAE, Hafter güçlerinin sivilleri hedef alan İHA saldırılarının da arkasındaki güç. Mısır-Libya sınırındaki bir hava üssünü Mısır ile birlikte Hafter'e destek için kullanan BAE, bir süre önce satın aldığı Çin SİHA'sı Wing Loong II'yi Hafter'i tahsis etmişti. BAE, Çin SİHA'sıyla 5 Ocak akşamı Trablus güneyindeki bir askeri öğrenci yurduna saldırmış, içtima için avluda bulunan öğrencilerden 31’ini katletmişti. BAE, Hafter'e destek için Sudan ve Çad'dan getirilen milislerin masrafını da karşılarken, Rus paralı askerler konusunda da benzer durumun geçerli olduğu belirtiliyor. Hafter'i Türkiye'ye karşı sahada donatan BAE güçleri, Suudi Arabistan ile ortak hareket ederek bu savaş baronuna iletişim desteği de sağlıyor. Ankara'da CHP'nin meşru UMH'ye karşı "daha makul" bulduğu terörist Hafter, televizyon yayını, gazete ve sosyal medya propagandası konusunda BAE ile Suud'dan destek alıyor. Böylelikle UMH'ye karşı küresel çapta yalan furyası yürütülüyor.

 

YORUMLAR 93
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Türk'e sırt çevirip kafirun kucağında gezen arap oğlanları bunlar
    Cevapla
  • Tarih 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP ..HDP..Saadet partisi bunlara dahil !
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyorr 4 yıl önce Şikayet Et
    Obüslerle ,pantsiri ,bama güme bama güme. Bam gümmm fırtına,,,,,,çok acil yüksek fitte uçan Siha lazım
    Cevapla
  • Kayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi halt olmaz şu an ucaklarimiz yaklaşmadan hepsini vurur ki nasıl kitlenecek o fuzeler Bi dev o var
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin olduğu planda nadıl teröristlere tırlar dolusu silah veriyorsa bilinki abd ile bu işler çok sürer
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel kuvvetler gider eliyle koymuş gibi bulur halleder o sistemi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak