Türkiye'den kriz diplomasisi! Çavuşoğlu yarın Irak'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın Irak'a gidiyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştü.

Türkiye'den kriz diplomasisi! Çavuşoğlu yarın Irak'a gidiyor
Türkiye'den kriz diplomasisi! Çavuşoğlu yarın Irak'a gidiyor
GİRİŞ 08.01.2020 11:24 GÜNCELLEME 08.01.2020 11:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bölgemizde son dönemde yaşanan gelişmeler neticesinde artan gerginliğin azaltılması amacıyla sürdürülen yoğun diplomatik girişimlerimiz kapsamında Sayın Bakanımızın 9 Ocak 2020 tarihinde Irak'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Ziyaret sırasında bölgedeki gelişmelerin yanı sıra gündemimizde yer alan ikili konuların da ele alınması planlanmaktadır" denildi.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca İran'da kalkışından hemen sonra düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili Ukraynalı mevkidaşı Vaydm Prystaiko'yu telefonla arayarak taziye mesajı iletti.

 

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • NİHAT 4 yıl önce Şikayet Et
    irana arabuluculuk yapmak mantıklı değil kuyruğu doğrultunca türkiyeyi satıyor
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    acilen ırak,iran suriye ve diğer müslüman ülkeler karar alıp Türkiyeye bağlanmayı talep etmeli tarih ve bugün gösteriyor ki abd Türkiye ve Türklerden başka kimseden korkmaz kimseye karşı geri adım atmaz Türklerin ve Türkiyenin mihmandarlığına giren ülke rahat eder kimse ona ilişemez
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Atalarimiz ne demis....iki dovuseni gordugun zaman kac.....yahu birakin bunlari dovussinler biribirlerin kafalarini kirsinler.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi