İran vurduğu ABD üssünün görüntülerini yayınladı

İran dün gece saatlerinde Irak'ta bulunan Ayn el Esed Üssü'nü vurmuş ve sabaha doğru 80 ABD askerinin öldüğünü açıklamıştı. İran basını, Ayn el Esed Üssü'nün vurulduktan sonraki görüntülerini de paylaştı. İşte o çok merak edilen vurulma görüntüleri...

İran vurduğu ABD üssünün görüntülerini yayınladı
İran vurduğu ABD üssünün görüntülerini yayınladı
GİRİŞ 08.01.2020 23:40 GÜNCELLEME 08.01.2020 23:43
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İran dün gece saatlerinde bütün dünyanın korkuyla izlediği bir saldırı gerçekleştirmiş ve Irak'ta bulunan Ayn el Esed ABD Hava Üssü'nü bir düzineden fazla füzeyle vurarak ''ABD'den intikamının ilk adımı'' açıklamasıyla saldırıların devamının geleceğini bildirmişti.

 

 

İran televizyonları vurulan hava üssünün görüntülerini paylaştı. İşte o görüntüler...

 

 

İRAN ABD ÜSLERİNİ VURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını açıkladı.

DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), operasyonun ismini ''Şehit Kasım Süleymani'' olarak açıkladı. DMO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İran İslam İnkılabı'nın cesur koruyucuları karadan karaya yapılan başarılı bir füze operasyonu ile ABD üssünü vurmuştur.

Eğer ABD'nin müttefiklerinin topraklarından herhangi bir saldırı gerçekleşirse onlar da saldırı hedeflerimiz arasında olacak"

TRUMP CİDDİ HASAR ALMADIK DEMİŞTİ

İran’ın saldırısı sonrası bugün ilk kez kameralar karşısına geçen ABD Başkanı Donald Trump, “Saldırıda hiçbir Amerikalı ölmemiştir. Sadece askeri üslerde bazı hasarlar meydana geldi” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 92
  • fuat 4 yıl önce Şikayet Et
    burada kiskananlar var iran dan baska kimse abd ye bir tas bile atamaz
    Cevapla
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    hane abd hava savunma füzeleri nerde demekki teoriyle pratik uygulama iş ciddiye dönünce aynı olmadığı ortaya çıkıyor
    Cevapla
  • tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    bu füzelerin içi boş gitmiş anlaşılan. savaş başlıkları yok gibi. tahribat yok. nokta atışı yapılmış ölen yok. ( sen bana tokat at ben sana tokat atayım herkes kavga var sansın)
    Cevapla
  • Alsana 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun kardesim olen olmadigini .gozunle gordun mu turpa mi guveniyorsun yoksa
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Balistik füzelerin daha büyük tahribatlara yol açmasını beklerdim. Bu füzeler uzaya çıkıp oradan süpersonik bir ivmeyle hedefe çarparlar. normalde bir balistik füze ile bunun gibi 10 üssün yerle bir olması gerekirdi. İran bu konuda kendini biraz daha geliştirmeli. yada füzelerde patlayıcı unsur yoktu...
    Cevapla
  • Engiin 4 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dönüşüklü, çünkü İran hristiyan ve yuhudi alemine saldıramaz ve hiç saldırmamıştır. Saldırır gibi yapar. İran bölgede Türkiyeyi kıskanır. Suriyede müslümanların ölümlerine yol açar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!