İran'ın saldırısının ardından ABD'den sürpriz karar! Resmen açıkladı

İran'ın Irak'taki ABD üslerini vurmasının ardından artan gerginlikte, bir son dakika gelişmesi yaşandı. Birleşmiş Milletler'e (BM) Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili bir mektup gönderen Washington yönetimi, yaşanan krizin azaltılması için İran ile ön koşulsuz müzakerelere hazır olduğunu bildirdi. İran'dan ise ABD Başkanı Donald Trump'ın teklifine cevap geldi.

İran'ın saldırısının ardından ABD'den sürpriz karar! Resmen açıkladı
İran'ın saldırısının ardından ABD'den sürpriz karar! Resmen açıkladı
GİRİŞ 09.01.2020 06:35 GÜNCELLEME 09.01.2020 13:20
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

 

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmişti.

Trump'tan son dakika resti! Suikast timi yola çıktı! Erdoğan'dan flaş açıklama

 

İRAN, ABD ÜSLERİNİ VURDU

Dün ise İran, Irak'taki iki ABD üssünü balistik füzelerle vurmuştu. İran devlet televizyonu füzeli saldırılarda 80 ABD'linin öldüğünü iddia etmesine rağmen, açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump saldırıda hiçbir Amerikalı ya da Iraklının ölmediğini söylemişti.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsicisi Kelly Craft....

ABD'DEN BM'YE "İRAN" MEKTUBU: BİZ HAZIRIZ

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsicisi Kelly Craft, BM'ye İran ile yaşadıkları gerilime dair bir mektup kaleme aldı. BM'ye iletilen mektupta, ABD'nin İran ile ciddi müzakerelere ön koşul olmadan katılmaya hazır olduğu kaydedildi.

Mektupta Kasım Süleymani'nin öldürülmesi "meşru müdafaa" olarak tanımlanırken, operasyonun BM'nin 51. maddesi uyarınca gerçekleştirildiği aktarıldı. Craft ayrıca, "ABD'nin çıkarlarını korumak için bölgede ek önlemler almaya hazırız" mesajını iletti.

İRAN'DAN TRUMP'A YANIT: İNANILIR DEĞİL

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Majid Takht-Ravanchi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın füze saldırıları sonrası yaptığı işbirliği çağrısına yanıt verdi. Ravanchi, "Trump'ın işbirliği teklifi Tahran ABD yaptırımları altındayken inanılır değil. Barışın yeniden tesisi için bölgesel işbirliği gerekli" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 110
  • ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın trump gene tepeden bakıyorsun anlaşılan gene nevaleyi dizmişsin. belli bellinerden geldiği kanıksadı herkes avusturalya arkanda.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilen varsa yazsın amerika da öldürülen 80 askeri için cenaze töreni yapiliyormu yapılmıyorsa cenazeler nerde
    Cevapla
  • Ser 4 yıl önce Şikayet Et
    Süper tiyatro
    Cevapla
  • Önce Vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    İRAN SURIYEDE RUSYA ILE DEGİL ABD İLE CALISIYOR ESED DENEN CANI IRANIN SAYESINDE KENDI MILLETININ CANINI ALIYOR ABD SURIYEDE YEMENDE IRAKTA HIC IRANLI BIRLIKLERE SALDIRDIMI HAYIR İRAN TILLARDIR İSRAİL LE KEDI KOPEK GIBI HIC SALDIRDIMI HAYIR SENERYO YU COK GUZEL OYNUYORLAR YPG KIMIN SAYESINDE DEVLET KURMAYA CALISIYOR ABD NIN PEKI IRAN SURIYE YPG YE SES CIKARTIYOMU HAYIR DEMEKKI OYUNU COK GUZEL OYNUYORLAR yersen tabi Türkiye cok uyanik olmali
    Cevapla
  • Önce Vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd kuzey koreye de aynisini uyguladi maksat savasmak degil ayni safta durmak kore ile it dalasi yapti sonra masaya oturdular iran lada ayni milleti keriz saniyorlar iran abd ye yakinlasiyor rus yadan uzaklasiyor Turkiye de rusya ya yaklasip abd ile uzaklasiyor sonuc ne mi derseniz rusya ve Turkiye ye oyun kuruluyor Türkiye bir an önce Iran be ermenistan sinirina birlikleri gondermesi hatta Irak pakistan katar üstlerini sayisini cogaltmali itin ne yapacagi belli olmaz
    Cevapla
  • Yazıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    iran israilin Sünni Müslümanlara karşı kalesidir, israil istemedikten sonra abd kimse ile bu coğrafyada savaşamaz, iranı yok edemezler ama iranda rejim bile değişse Türklerin Müslümanları bir araya toparlaması fazla uzun sürmez bu da israilin işine hiç gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!