Trump'a kötü haber! Pelosi yakında Senato'ya gidecek

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump hakkındaki azil gerekçelerinin Senato'ya ne zaman gideceği konusundaki merakları giderdi. Pelosi, gerekçeleri yakında göndereceğini söyledi.

Trump'a kötü haber! Pelosi yakında Senato'ya gidecek
Trump'a kötü haber! Pelosi yakında Senato'ya gidecek
GİRİŞ 10.01.2020 10:01 GÜNCELLEME 10.01.2020 10:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Temsilciler Meclisi’nin Noel öncesinde Trump hakkındaki iki azil gerekçesini onaylamasının ardından Senato’daki yargılama sürecinin başlayabilmesi için Pelosi’nin bu gerekçeleri Senato’ya göndermesi gerekiyor.

Pelosi Kongre’de düzenlediği haftalık basın toplantısında, “Bunları sonsuza kadar bekletmeyeceğim. Hazır olduğumda göndereceğim ve bu muhtemelen yakında olacak” diye konuştu.

Demokratlar, eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Mick Mulvaney dahil bazı tanıkların da Senato’daki yargılama sürecinde ifadeye çağrılmasını istiyor. Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise Senato’daki yargılama süreci başladıktan sonra bu konuların karara bağlanmasından yana tavır çiziyor.

Pelosi, Temsilciler Meclisi’ndeki oylamanın ardından gerekçeleri hemen göndermemişti. Hatta tanıklar konusunda bir anlaşma olmazsa gerekçeleri hiç göndermeme ihtimalinin de olduğu yorumları yapılıyordu. Ancak Pelosi bugünkü açıklamasıyla, anlaşma olmasa da gerekçeleri göndermeye hazırlandığının sinyalini verdi.

Pelosi, “Akıllı ve stratejik hareket etmeliyiz” dedi.

Pelosi ayrıca, Senato’daki Cumhuriyetçiler’i adil bir yargılama olmadan acele biçimde Başkan Trump’ı aklamaya çalışmakla eleştirdi.

Nancy Pelosi Salı akşamı yaptığı bir açıklamada, gerekçeleri göndermeden önce McConnell’dan Senato’daki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin kuralları kamuoyuna açıklamasını talep etmiş, böylece Demokratlar’ın “nasıl bir arenaya çıkacaklarını görebileceklerini” söylemişti. Ancak McConnell’ın Ortadoğu’daki artan gerilimlere de işaret ederek bu süreci ağırdan aldığı gözleniyor. Hatta McConnell, Pelosi’yi “olabilecek en kötü zamanda tehlikeli bir azil oyunu oynamakla” suçlamıştı.

Cumhuriyetçiler’in ağırlıkta olduğu Senato’da başlayacak azil duruşmaları, Trump’ın, Ukrayna’ya askeri yardımı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’la oğlu ve Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesiyle ilgili iddiaları soruşturması şartına bağlamasına odaklanacak. Temsilciler Meclisi 18 Aralık’ta Trump’ı "görevini kötüye kullanma" ve "Kongre'nin görevini yerine getirmesini engelleme" suçlarıyla itham etmişti.

“SÜLEYMANİ OPERASYONU DAHA GÜVENLİ HALE GETİRMEDİ"

Basın toplantısında İran’la ilgili son gelişmeler de gündeme geldi. Pelosi, Başkan Trump yönetiminin İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi öldürerek ABD’yi daha güvenli hale getirdiğini düşünmediğini söyledi.

Temsilciler Meclisi’nde Trump’ın Kongre onayı olmadan İran’a savaş açmasını engellemeye yönelik tasarının oylaması öncesinde konuşan Pelosi, “Kamuoyunda bilinenler itibariyle, attıkları bu adımın ülkeyi daha güvenli hale getirdiğine inanmıyorum” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 1
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Trump a iyi haber - Çünkü cumhuriyetçiler senatoda çoğunlukta ve senatoda azil için %50 değil %67 çoğunluk gerekiyor. Yani senatoya gelince bu iş prtadan kalkacak ve Trump aklanacak. Cumhuriyetçiler 2020 kasım seçimleri öncesi kendi başkanlarını adi evangelist sapık demokratlara yem ederlerse ne temsilciler meclisine ne de üçte biri yenilenecek senatoya 1 tane bile adaylarını sokamaz çünkü Amerikan seçmeni Trump ı destekliyor ve kendi seçtiği aday azl edilirse bunu yapanlardan çok acı intikam alır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri