Rus senatörden Ukrayna uçağı ile ilgili açıklama!

Rus Senatör Vladimir Cabarov, Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 uçağının İran’da füze ile düşürüldüğüne inanmak için bir neden olmadığını, bu iddiaların Batı’nın Tahran’ı suçlu gösterme girişimleri olduğunu söyledi. Cabarov, olayla Rusya’nın bir ilgisi olmadığını vurguladı.

Rus senatörden Ukrayna uçağı ile ilgili açıklama!
Rus senatörden Ukrayna uçağı ile ilgili açıklama!
GİRİŞ 10.01.2020 11:44 GÜNCELLEME 10.01.2020 11:44

Sputnik’e konuşan Vladimir Cabarov, ABD ve Kanada’nın, Ukrayna uçağının füze ile düşürüldüğü iddiasıyla ilgili “Bu iddialarda bulunmak için bir dayanak olmadığını düşünüyorum. Her şey mümkün, ancak henüz böyle bir şey söylemek için dayanak görmüyorum” dedi.

"RUSYA'NIN BİR İLGİSİ YOK"

“Bu, Malezya’nın Boeing uçağıyla ilgili duruma benziyor. Herkes Rusya’yı suçlamaya koyuldu, ancak hiçbir kanıt sunulamadı. Bu sadece bir siyasi oyun. Batı bu kez de bu trajediyle ilgili peşinen İran’ı suçlu tayin etti” diyen Cabarov, olayda Rusya’nın hiçbir şekilde dahli olmadığını da ekledi.

Cabarov, “Rusya’nın olayla ilgisi yok, olamaz da” ifadesini kullandı.

"RUSYA'NIN PARMAĞINI ARAMAK APTALCA"

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi üyesi Frants Klintseviç ise uçağın ‘dışarıdan bir nedenle’ düşmüş olma ihtimalinin teyit edilmesi gerektiğini kaydetti.

“Beklemeliyiz” diye ekleyen Klintseviç, “Bu olayda Rusya’nın parmağını aramak aptalca” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek