Türkiye-Libya mutabakatının mimarıydı! Cihat Yaycı'yı hedef gösterdiler

Haber7 yazarı Taha Dağlı "FETÖ şimdi de o komutana saldırıyor" adlı köşe yazısında, FETÖ'nin Libya konusunda nasıl algı çalışması yaptığını yazdı. Dağlı yazısında, Libya ile yapılan mutabakatın mimarı olan Tümamiral Cihat Yaycı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i ve emekli asker Cem Gürdeniz'in nasıl hedef gösterildiğini aktardı.

Türkiye-Libya mutabakatının mimarıydı! Cihat Yaycı'yı hedef gösterdiler
Türkiye-Libya mutabakatının mimarıydı! Cihat Yaycı'yı hedef gösterdiler
GİRİŞ 10.01.2020 13:48 GÜNCELLEME 11.01.2020 05:59
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İşte Taha Dağlı'nın o yazısı:

 

Türkiye’nin Libya hamlesi FETÖ’yü de tedirgin etti. Terör örgütünün firari unsurları, Libya ile yapılan mutabakatın mimarı olan Tümamiral Cihat Yaycı’yla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i hedef gösterdi.

İsveç’e firar eden FETÖ üyesi Abdullah Bozkurt’un yönettiği Nordic Monitor adlı yayın organı, Türkiye’nin Libya ve Akdeniz politikalarını baltalamak için yapmadığını bırakmıyor.

 

FETÖ başından bu yana Türkiye’nin Libya konusundaki adımları takip ediyor.

Bu adımların atılmaması için de saldırılar gerçekleştiriyor.

O saldırılardan biri geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanmıştı.

Firari FETÖ’cüler, Libya’da görevli olduğu iddia edilen MİT mensuplarının kimliklerini yayınlayıp, ihbarda bulunmuştu.

FETÖ bu süreçte Trablus hükümetine yönelik saldırılarda darbeci Hafter’i açıktan destekledi.

Amaçları Libya’nın Hafter tarafından tamamen ele geçirilip, meşru yönetimin tasfiye edilmesiydi. Bu sayede Türkiye’nin Libya’da herhangi bir tasarrufu olmayacaktı.

Türkiye’nin Libya ulusal mutabakat yönetimi ve meşru lideri Fayez Sarrac ile yakınlaşması da FETÖ’yü rahatsız etti.

Terör örgütü bu nedenle geçtiğimiz seneden itibaren yayınlarında ve sosyal medya paylaşımlarında Sarrac hükümetinin Müslüman Kardeşler çizgisinde olduğunu öne sürdü.

Yani bugün Türkiye’de CHP’lilerin dile getirdiği “Libya’ya İhvan için gidiyoruz” yalanının suflesi FETÖ’ye ait. Bu palavrayı ilk kez ortaya atan onlardı.

Fayez Sarrac İhvan üyesi olmadığını, Libya’daki İhvan temsilcisi Adalet ve İnşa Partisi de Sarrac’ın kendileriyle bir bağlantısının bulunmadığını deklare etseler de FETÖ’nün dolaşıma soktuğu yalan bugün CHP’liler tarafından sıkça kullanılıyor.

FETÖ ve CHP bu yalanla, Türkiye’nin sadece duygusal sebeplerden dolayı İhvan’ı destek için Libya’da Sarrac’ın yanında durduğunu öne sürüp, Türkiye’nin Akdeniz denklemini alt üst eden Libya politikalarını itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Gelelim 2 Ocak gününe.

Libya tezkeresinin TBMM’de oylandığı sırada firari FETÖ’cü Abdullah Bozkurt’un yayınladığı Nordic Monitor adlı sitede, “Türkiye Libya’da BM kurallarını ihlal ediyor” diye bir makale yayınlandı.

Aynı gün firari FETÖ’cüler, Türkiye’nin BM yaptırımlarıyla karşılaşacağı yönünde algı operasyonuna imza attı.

Ve dün.

FETÖ yine saldırdı hedef yine Türkiye’nin Libya politikasıydı.

Abdullah Bozkurt’un sitesinde bu kez Türkiye ile Libya’nın deniz komşusu olduğu tezini ortaya atan ve bu tezden yola çıkarak yapılan anlaşmanın mimari olan Tümarimal Cihat Yaycı hedef tahtasına konuldu.

FETÖ’nün yayın organı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Tümamiral Cihat Yaycı ve emekli amiral Cem Gürdeniz’i manşetine çekti.

Türkiye’nin ABD tarafından Libya nedeniyle yaptırımla cezalandırılmasını temenni eden bir habere imza atıldı.

Türkiye’nin Libya’daki hamleleriyle uluslararası hukuku çiğnediği ve bu nedenle ABD yaptırımlarına hedef olacağı öne sürüldü.

Bakan Fatih Dönmez, Tümamiral Cihat Yaycı ve emekli asker Cem Gürdeniz hakkında ABD’nin kişisel yaptırımları uygulaması istendi.

Libya’da Türkiye’nin politikalarına yönelik saldırılar, darbeci Hafter’e verilen destek, FETÖ ile sınırlı değil.

FETÖ burada medya üzerinden algı operasyonları yürütürken, finansı da Birleşik Arap Emirlikleri sağlıyor.

Çünkü FETÖ’nün yayınladığı Türkiye’nin Libya’da uluslararası hukuku çiğnediği gibi tüm yalan haberler aynı zamanda BAE’nin finanse ettiği ve Avrupa’nın değişik ülkelerinde yine firari FETÖ’cüler tarafından yayınlanan haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında da eş zamanlı olarak yer buluyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    olay aslında pek basit... Gaddafiyi öldürenler bugün hafter'i destekliyenlerin takendileridir! Gaddafi bu herifi hain ilan edip hapse tıkamıştı cia onu hapisten çıkarıp Libyanın başına tekrar musallat etti! niçin çünkü ortadoğu nekadar çalkalanırsa izrael odenli emniyette ve rahat olur düşüncesi var...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çooookkkk müsade ediliyor.Madem Dünyanın iyi istihbaratlarındanız ,dillerini kesin ki konuşamasınlar. Uzantıları da nerede olursa olsun buharlaştırılmalı.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer o fetöcülerin ağzını kara toprakla doldurmazsanız tabiki konuşurlar...
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Idam ! Madem bunlarhala insanları öldürmek istiyor, komplo kurma peşindeler; öyleyse İDAM !
    Cevapla
  • buyuk devlet 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ingiltereye casusluk yapti diye rus ajanini ingilterede imha etmisti devlet budur bu feticulerde ayni akibeti hak ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış