Süleymani'nin ölümüne dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Cuma günü ABD hava saldırısı sonucu öldürülmesine ilişkin süreç hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Süleymani'nin hareketlerinin içeriden sızdırıldığı bildirildi.

Süleymani'nin ölümüne dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Süleymani'nin ölümüne dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı
GİRİŞ 10.01.2020 14:04 GÜNCELLEME 10.01.2020 14:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Reuters haber ajansının haberinde, İran Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin Cuma günü Bağdat havaalanına yakın bir ABD hava saldırısı tarafından öldürülmesine ilişkin süreç hakkında yeni ayrıntılar yer aldı.

Ajans, Süleymani'nin Şam havaalanına gölgeli bir araba ile geldiğini ve 4 İran Devrim Muhafızları subayının yanında olduğunu söyledi.

Ajans, kaynaklara dayandırdığı haberinde şu sözlerle devam etti: "Otomobil, Suriye'nin Wings Havayolları'na ait bir uçağa, Bağdat'a giden bir Airbus A320'ye giden merdivenlerin yakınında durdu, ne Süleymani ne de dört arkadaşı uçak yolcu kaydına kaydedildi."

SALDIRI BEKLENTİSİ VARDI

Bir Irak güvenlik kaynağı, Kudüs Gücü Komutanının güvenliğiyle ilgili artan endişeler nedeniyle özel uçağını kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Habere göre, Süleymani'nin uçağını Bağdat Havalimanı'na 3 Ocak'ta 00:30'da indi. Kalabalığın içinde Ebu Mehdi el-Mühendis, uçağın dışında ve iki adam kendilerini bekleyen zırhlı bir araca bindiler. Havaalanı yetkilileri, Süleymani'yi koruyanların tekrar bir araca bindiklerini, havaalanı güvenlik görevlileri izlerken iki arabanın havaalanından giden ana yola yöneldiğini söyledi. Konvoya iki ABD füzesinin çaptığını söyledi.

İÇERİDEN BİRİLERİ SÜLEYMANİ'NİN HAREKETLERİNİ SIZDIRDI

Iraklı güvenlik yetkilileri saldırıdan sonraki saatlerde müfettişlerin havaalanı personelinden gelen tüm çağrıları ve kısa mesajları araştırdıklarını ve ABD'nin Süleymani'nin hamlelerine brifing verebilecek kişiyi aradıklarını söyledi.

Ajans, müfettişlerin Şam ve Bağdat havaalanları içindeki şüpheli muhbirlerin ABD ordusuyla nasıl iş birliği yaptıkları üzerine odaklandığını ve soruşturmanın aynı zamanda Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih el-Feyyad tarafından yürütüldüğünü belirtti.

ŞÜPHELİLER BÜYÜK BİR AĞIN PARÇASI

Müfettişler, Ulusal Güvenlik Teşkilatı'nın "tutuklanmayan" dört şüphelinin ABD ordusuna bilgi veren daha geniş bir grubun parçası olarak çalıştığına inandığını ve şüpheliler arasında Bağdat Havaalanı güvenliğinin iki çalışanı ve Sham Wings of Sham'in iki çalışanı olduğunu söyledi. Bunlardan biri Şam Havalimanı'nda, diğeri uçakta çalışıyor.

Bağdat'taki soruşturma ekibinin ön sonuçları, Süleymani hakkında ilk gizli sızan bilgilerin Şam Havalimanı'ndan geldiğini, Bağdat Havaalanı hücresinin misyonunun ise hedefin varışını ve konvoyunun ayrıntılarını doğrulamak olduğunu gösteriyor.

Pentagon, Irak ve Suriye'deki gizli ajanların saldırılarda rol oynayıp oynamadığı hakkında yorum yapmayı reddetti. İsmi açıklanmamak şartıyla konuşan bir ABD'li yetkililer, Reuters'e verdiği demeçte, ABD'nin saldırıdan önce birkaç gün boyunca Süleymani'nin hareketlerini yakından takip ettiğini söylediler.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 3
  • ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    demedımmı bız muslimanları dıs gucler hep ıcerden satılmıs kopeklerle satın alirlar herzaman oldugu gıbı vatan haını yanında bıter dısarda olmaz
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    kasım süleymanin özel uçağı hiçbir zaman olmadı o gerçek bir komutandı
    Cevapla
  • evladi fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    gelde ingiliz kökenli vahabiye anlat
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar