Süleymani’nin kızından, Cuma namazında ABD’ye silahlı mesaj

Öldürülen Kudüs Gücü eski Komutanı General Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, Kirman (Kermân) şehrinde Cuma namazı sırasında kürsüye silahla çıkarak, ABD'ye mesaj gönderdi.

Süleymani’nin kızından, Cuma namazında ABD’ye silahlı mesaj
Süleymani’nin kızından, Cuma namazında ABD’ye silahlı mesaj
GİRİŞ 10.01.2020 15:56 GÜNCELLEME 10.01.2020 15:56
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü eski Komutanı General Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, Kirman (Kermân) şehrinde Cuma namazı sırasında kürsüye silahla çıkarak, ABD'ye mesaj gönderdi.

Zeynep Süleymani, babasının öldürüldüğünü 3 Ocak Cuma günü Bağdat Havaalanı yakınlarında bir Amerikan drone saldırısı düzenlene kadar bilmiyordu.

Zeynep Süleymani babasının ölüm haberini alınca, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbulahı'nın en yüksek makamlarına defalarca çağrıda bulunarak, babasının intikamının alınması çağrısında bulundu.

5e18493c423604343877814e

ABD'yi "devlet terörü" uygulamakla suçlayan Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep, babasının "intikamının alınacağı" sözünü verdi ve babasının 40 yıllık görevi sırasında dini liderin rehberliğinde ülkesine hizmet ettiğini söyledi.

Bu arada İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD'nin düzenlediği saldırıda öldürülen Kasım Süleymani'nin Tahran'daki evine taziye ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Amerikalılar Süleymani'yi şehit ederek nasıl büyük bir hata yaptıklarının farkında değil. Çok büyük hata yaptılar. Bu stratejik hatanın sonuçlarını sadece bugün değil, ilerleyen zamanda da görecekler" demişti. 

Bu sırada Süleymani'nin kızı Zeynep'in kameraların önünde İran Cumhurbaşkanı'na, "Babamın intikamını kim alacak" demiş, Ruhani ise, "Endişelenme, suikastin intikamı alınacak" yanıtını vermişti.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 61
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Oğlu yokmuymuş iranda kadınlar ne zamandan beri konuşmaya başlamış saddamında bir kızı vardı çıktı bunun gibi uluduydu sonra ìşit türemişti ırakta
    Cevapla
  • şalgam 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kız akıllımi delimi anlamadım kimin gazına geliyo
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda varya safi rüzgar:)
    Cevapla
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kız abd vatandaşıdır çifte vatandaşlığı var abd de okudu
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    kadın cuma hutbesi ve silah çağrısına bak uzay teknoloji bilgi yarışında dünya bunlarda hala ilkel çağlarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...