'İranlılar ABD üslerin vurulmasını harika bir başarı olarak görüyor'

İran'ın ABD üsslerini vurmasını başarı olarak gördüğünü ifade eden Tahran Üniversitesi Profesörü Muhammed Marandi, "Trump’ın söylediklerinin aksine özellikle uydu fotoğrafları hava üssünde önemli derece hasar olduğunu gösteriyor. Bu Basra körfezindeki bütün ABD üslerinin savunmasız olduğu mesajını veriyor.” dedi.

GİRİŞ 10.01.2020 21:41 GÜNCELLEME 10.01.2020 21:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi hedef alan suikastinden sonra Tahran yönetiminden beklenen misilleme geldi.

 

 

İran tarafından ABD’nin Irak’taki 2 askeri üssü füzelerle vuruldu. Yapılan misillemeye İran halkının bakış açısına ilişkin Tahran Üniversitesi Profesörü Muhammed Marandi değerlendirmelerde bulundu.

Trump’ın geri adım attığını ve yeni bir askeri operasyon olmayacağını söyleyen Marandi, “Irak halkı savaş kahramanının ölümüne karşı öfkeli. Kerbela’da Necef’te yüzbinlerce insan cenazede yer aldı. Irak parlamentosu ABD’nin bölgeden ayrılması gerektiğini söyledi. ABD ve Irak arasında askeri bir anlaşmazlık olacak. Sonunda ABD bölgeden çekilmek zorunda kalacak.“ ifadelerini kullandı.

 

 

Marandi, "İran ABD ile müzakere yapmaz. İranlılar yaptırımların kalkması ve nükleer anlaşmaya tamamen uyulması durumda müzakereye oturacaklarını söyledi. Ancak askeri bir komutanı ölümü söz konusu olduğu için İranlılar ABD’ye daha öncekine oranla daha katı olacaktır." şeklinde konuştu.

Tahran hükümetinin yeni bir nükleer anlaşma için masaya oturmayacağını belirten Marandi, "İran, Amerikalılarla ya da başka bir ülkeyle yeni bir anlaşmayı kabul etmeyecektir. İran halen anlaşmanın bazı noktalarına uyuyor. Ancak önümüzdeki aylarda eğer Avrupalılar yükümlülüklerini yerini getirmezse bu da azalacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7
  • tandoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    burnunun dibindeki koca uçağı vurup birde intikam yeninleri eden iran zavallıları siz kendinizi, masum insanları vurdunuz haberiniz bile olmadı inşallah beter olursunuz. masum değilsiniz müslüman katilleri.
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalan ve cinayetleriniz artık sizi ayakta tutamaz. Sonunuz geldi....
    Cevapla
  • a erduman 4 yıl önce Şikayet Et
    siz artik konusmayin rezil ettiniz kendinizi tum dunyaya gerci sizde utanmada yokki
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    4 saat önce haber ver, uçak düşür 82 iranlı, toplam180 kişi ölsün, çık ortaya başarı de. Sizin rejiminizi sevsinler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sizin en üst komutanınızı vurdular. sizde boşaltılmış üstlere iki roket attık diye kendinizi avutuyorsunuz.çok gülünç çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü