Trump'tan yeni Süleymani iddiası

ABD Başkanı Donald Trump, İranlı General Kasım Süleymani'nin ABD hava saldırısıyla öldürülmeden önce bölgedeki dört ABD Büyükelçiliğine saldırı düzenlemeyi planladığını iddia etti.

Trump'tan yeni Süleymani iddiası
Trump'tan yeni Süleymani iddiası
GİRİŞ 11.01.2020 00:26 GÜNCELLEME 11.01.2020 00:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'li Fox News kanalında Laura Ingraham'ın konuğu olan Trump, İran ile yaşanan gerilime ilişkin soruları yanıtladı.

Süleymani'nin öldürülmesindeki zamanlamaya ilişkin bir soruya cevap veren Trump, Süleymani'nin ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği de dahil olmak üzere, bölgedeki 4 büyükelçiliğine saldırı düzenleme planı yaptığını savundu.

Trump'ın Süleymani'nin öldürülmesi onayını vermesi özellikle Demokrat kesimde tepkilere neden olmuş, ABD'nin bu saldırı ile yeni bir savaşa sürükleneceği endişesi dile getirilmişti. 

Trump yönetimi ise, Süleymani'nin, ABD'ye karşı "acil bir tehlike oluşturduğu" sebebiyle öldürüldüğünü savunmuştu.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve Mühendis'in yanı sıra aralarında İranlı subayların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadesini kullanmıştı. Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Öte yandan, Tahran yönetimi, Süleymani'nin ABD hava saldırısında öldürülmesinin ardından nükleer anlaşmadaki tüm taahhütlerin askıya alındığını, uranyum zenginleştirme, depolama, araştırma ve geliştirmeyle ilgili hiçbir taahhüde uyulmayacağını açıklamış, daha sonra Irak'taki bazı ABD askerlerinin bulunduğu üslere balistik füze saldırısı gerçekleştirmişti.

YORUMLAR 5
  • oydu buydu 4 yıl önce Şikayet Et
    meydan boş salla.
    Cevapla
  • ahsen 4 yıl önce Şikayet Et
    Süleymaniyi övdükçe övüyor.Dört değil abd yi yeryüzünden silse keşke.firavun kafirleri.roma yerle yeksan olsa.süleymani ne mübarek adammış.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamı niye öldürttüğünü kendisi bile bilmiyor. Ondan dolayı işlediği cinayete kılıf arayıp duruyor. Yaptığı terbiyesizlik yetmiyormuş gibi uçak kazasını da manipüle etmeye çalışıyor. İşte dünyanın süper gücünün içine düştüğü içler acısı hal.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalilar daima dogru söylerler zamanindada IRAKda kimyasal silah var dedikleri gibi ozamanda viediyo ile ispat etmisledi aradan 17 yil gecti halen kimyasal silah bulamdilar bu katlimaci amrikalilar islerine gelmedimi ya terörüst ilan ederler yada yatirim yada kendi üretikleri yalan dolanlarla birgün olacak bu katlimaci katilerin sonu olacak
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Orada asla namaza durma!Daha ilk günden takvâ temeli üzerine kurulan mescid ise namaz kılman için elbette daha uygundur; burada gerçekten arınmak isteyen adamlar vardır. Allah da arınmaya çalışanları sever.''
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak