İran duyurdu: Kara kutu Fransa'ya yollanıyor

İran, hava savunma sistemleri tarafından "yanlışlıkla" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının kara kutusunu Fransa'ya gönderme kararı aldı.

GİRİŞ 11.01.2020 10:19 GÜNCELLEME 11.01.2020 11:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu Kaza Ofisi Genel Müdürü Hasan Rızayifer, Ukrayna uçağının kara kutusunun Fransa'ya gönderileceğini açıkladı. 

 

 

Düşürülen uçağın kara kutusunun hafızasını okumak için İran'da yeterli imkanların bulunmadığını aktaran Rızayifer, "Kanada, Fransa ve ABD gibi ülkelerden kara kutudaki bilgilerin indirilmesi için gerekli yazılım donanımları İran'a göndermelerini talep ettik ancak bu ülkeler İran'ın teklifini reddetti." dedi.

KARA KUTU FRANSA'YA GÖNDERİLECEK 

 

 

Bunun üzerine kara kutunun dünyadaki tarafsız ve saygın laboratuvarlardan birinde okunması için Ukrayna, İsveç, İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere gönderilmesine karar verildiğini belirten Rızayifer, "Son olarak kara kutunun Fransa'da okunmasına karar verildi. Bu beş ülke de kara kutunun kodlarının Fransa'da çözülmesine onay verdi." ifadelerini kullandı. 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı da sabah yaptığı açıklama ile söz konusu yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü duyurmuştu.

Uçağın düşürülmesinden birkaç saat önce İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından ABD'nin Irak'taki üslerine saldırı düzenlenmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • urfadan 4 yıl önce Şikayet Et
    meğer iran tenekeymiş. çok sürmez bu mollalar gider
    Cevapla
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sel yaz herkesin düşüncesini söyledin. Bu adamların çevresinde o kadar abd ve israil hedefi varken yine kolayı ve masumu seçerler.
    Cevapla
  • Davetsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha kara kutunun kodlarini kıracak yazilimin bile yokken nukleer bombalardan fuzelerden bahsediyorsun eyy iran salagi otur oturdugun yerde de insanlar gelecek kaygisi yasamasin..
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    iran, Ukrayna hava yollarına ait iran hava sahası içinde ve 176 kişinin öldüğü uçak kazası ile ilgili baskılar sonucunda açıklamada bulundu ve uçagın iran tarafından insani hata sonucu düşürüldüğünü açıkladılar. şimdi iran havasahası içinde 2018 yılında meydana gelen uçak kazasıda tekrar gündeme gelecek , (11 Mar 2018 - Uçaktaki yolcuların Dubai'den dönen Hüseyin Başaran'ın kızı Mine Başaran ve 7 kı. ... Holding'e ait özel bir uçak İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. ... İşadamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'da uçaktaydı.) iran da 2018 yılında düşen uçakla ilgili şu soru gündeme gelecek herhalde , iran minareyi çalmışmıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz