İran'da halkın tepkisi büyüyor: Süleymani katildir

İran yönetiminin skandal hataları sonrası İran halkı sokağa indi. ''Süleymani'yi öldüren ABD'den intikam alındığını ve 80 ABD askerinin öldürüldüğünü açıklayan yöneticilerin yalanlarına inanmıyoruz'' sözlerini meydanlarda açıkça ifade eden halk ''Süleymani katildir, rehberi Hamaney haindir'' sloganlarıyla da Tahran'daki Süleymani posterlerini binalardan indirmeye başladı.

GİRİŞ 11.01.2020 21:17 GÜNCELLEME 12.01.2020 01:08
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

İran'da son 1 haftadır tansiyon hiç düşmeden yüksekliğini artırmaya devam ediyor. 3 Ocak gecesi öldürülen İran'ın iki numarası Kasım Süleymani'nin İran halkı üzerindeki etkisinin giderek azaldığı ve öfkeye dönüştüğü bir haftayı geçiren İran'da yönetim karşıtlığı şiddetini artırıyor.

 

Özellikle Kasım Süleymani suikastinin ilk günlerinde ABD'ye duyulan öfke Süleymani'nin cenazesi ve sonrasında ABD'ye ciddi bir cevap verilememesinin ardından son olarak da Ukrayna uçağının yanlışlıkla düşürülmesi İran'da sabrı taşırmış gibi görünüyor.

Son iki gündür devam eden protestolar neticesinde özellikle Tahran'da dini lider Hamaney'e ''hain'' sloganları atan İran halkı bu akşam saatlerinde de Kasım Süleymani aleyhinde sloganlar attılar.

 

 

''Süleymani katildir, rehberi Hamaney haindir'' sloganlarını atan halk, Tahran'daki Süleymani posterlerini binalardan indirmeye başladı.

DEVRİM MUHAFIZLARI: TÜM SORUMLULUĞU ALIYORUZ

İran haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları Komutanı Emir Ali Hacızade Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağına dair açıklama yaptı. Hacızade açıklamasında, uçağın Cruise füzesi sanıldığını ve kısa menzilli füzeyle vurulduğunu belirtti. Ayrıca Hacızade tüm sorumluluğu aldıklarını vurguladı.



NE OLMUŞTU?

İran Dışişleri Bakanlığı ve İran Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 176 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasına "insani hata ile yanlışlıkla" ateşlenen bir roketin sebep olduğu belirtildi. İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade de yaptığı açıklamada tüm sorumluluğu üzerine aldığını bildirdi.

YORUMLAR 108
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranlilar malesef din gildende fena dönek cenazesnde yüzbinlercesi katildi cok sayida ölenler oldu simdide hükümete karsi oratadoguda iran,israilve piyonlari ssadam bun larin hepsi yok olmadan dünyada huzur yoook
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    katil ve katilerin elebasisi ve katil katliamci patenentlerinin sahibi
    Cevapla
  • kapatılmalı 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye müslüman kardeşlerin hiç birini hiç bir zaman vurdurtmayacak. iran ve ırak halkı bilmelidir ki iranlı müslüman kardeşler, bizim kardeşimizdir. iran ve ırak halkı suriyede esed rejimi lehine cinayet işleyen tüm terör örgütlerinin kapatılmasını istiyor.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bağıranlarda iranın gezici çapulcuları şimdi bağırsınlar ırakdan ders almadılar ırak halkı saddamı devrdi halkına amerakan askerleri erkek kadın demeden işkence ve tecavüz etti petrolunu altınlarını aldı halkını birbirinr kırdırdı pkk yerleştirdi bunlarda ülkeleri savaşa grdğinde türkiyeye kaçıcaklar israel iran ve ırak ve sureyeye yerleşicek
    Cevapla
  • VAhit 4 yıl önce Şikayet Et
    EVET KATİL ve Bu güne kadar hep Müslümanların ölümüne neden olmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor