Bilim insanları açıkladı! Kanser 1 saniyede tedavi edilebilir

ABD'de dünyada en çok korkulan hastalıklardan biri olan kanser üzerine çalışma yapan bilim insanları, hastalığı 1 saniyede nasıl tedavi edebileceklerini açıkladı.

Bilim insanları açıkladı! Kanser 1 saniyede tedavi edilebilir
Bilim insanları açıkladı! Kanser 1 saniyede tedavi edilebilir
GİRİŞ 12.01.2020 15:23 GÜNCELLEME 12.01.2020 15:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bilim insanları, kanserin 1 saniyeden daha kısa bir sürede nasıl tedavi edilebileceğini açıkladı. Yeni bir çalışma yapan bilim insanları, kanseri tedavi etmek için bir yöntem geliştirdiler. Ancak, bu yöntemi hastalar üzerinde kullanmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

Pennsylvania Üniversitesi'ndeki Abramson Onkoloji Merkezi'nden bilim insanları, tüm tedavi sürecinin 1 saniyeden daha az sürdüğü proton radyasyon terapisinin etkinliğini doğruladı. 

Habertük'te yer alan habere göre merkez tarafından yapılan karşılaştırmalı çalışma, flaş terapisinin, foton radyasyon terapisine kıyasla yan etkiyi yaklaşık üçte iki oranında azalttığı sonucuna vardı. Daha da önemlisi, yan etki riski azalmış olsa da, iki ayrı tedavi gören hastaların iyileşme oranlarının hemen hemen aynı kaldığı tespit edildi.

HAFTALARCA SÜREN KANSER TEDAVİSİ 1 SANİYEDE TAMAMLANACAK

Bu çalışmanın en önemli noktalarından biri, haftalarca süren kanser tedavisinin 1 saniyeye indirilebilmesidir. Bilim insanlarına göre; zamanın kanser hastaları için son derece değerli olduğu düşünüldüğünde, bu inanılmaz bir gelişme.

Bu çalışmayı yapmanın kolay olmadığını söyleyen araştırmacılar, öncelikle radyasyon dozlarını doğru bir şekilde ölçmek için özel sensörler geliştirmek zorunda olduklarını açıkladı. Bu yöntemin hastalar üzerinde kullanılması için ise daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu belirtildi. 

YORUMLAR 4
  • Türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Çare çoktan bulundu ama ilaç ücetlerindeki rant'ı aşamadılar, aşamazlarda.
    Cevapla
  • Hollandadan 4 yıl önce Şikayet Et
    kanser manser bahane coktaaan ilaci tedavisi var lakin sadece onemli ve zenginlerr veriyorlar cunku dunyada cok insan var cok oyle bakiyorlar
    Cevapla
  • Besiktasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanser hastaligi bir saniyede hal olunsada hal etmezler cünküüüü.ilac satmak icin uzatacaklar buna adim gibi eminim
    Cevapla
  • kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok gönüllü çıkar.Yeter ki tamam deyin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz