Türkiye ve Rusya araya girmişti! Mısır'dan Libya açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Rusya'nın çağrısının ardından Libya'da yürürlüğe giren ateşkesi desteklediklerini açıkladı.

Türkiye ve Rusya araya girmişti! Mısır'dan Libya açıklaması
Türkiye ve Rusya araya girmişti! Mısır'dan Libya açıklaması
GİRİŞ 13.01.2020 09:21 GÜNCELLEME 13.01.2020 11:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Rusya'nın çağrı yaptığı Libya'da ateşkes ortamına Mısır'dan destek geldi. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Rusya'nın çağrısının ardından Libya'da yürürlüğe giren ateşkesi desteklediklerini açıkladı.

 

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mısır, Libya'da ilan edilen koşulsuz ateşkesi memnuniyetle karşılıyor ve kardeş ülke Libya'da akan kanın durmasını sağlayacak herkese desteğini ifade ediyor" denildi.

LİBYA KONFERANSI

 

Berlin'de hazırlığı süren Libya Konferansı kapsamındaki siyasi süreç ile Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame'nin siyaset, ekonomi ve güvenlik konularındaki çabalarına geri dönülmesinin önemine vurgu yapılan açıklamada; Mısır'ın, Libya ve komşu ülkelerin birliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan kapsamlı bir çözüme destek verdiği ifade edildi.

ATEŞKES DEVREYE GİRDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Ocak'ta yaptıkları ortak basın açıklamasında, Libya'daki tüm taraflara ateşkes çağrısı yapmıştı. Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile çatışan Libya'nın doğusundaki darbeci lider Halife Hafter güçlerinin kabul etmesiyle ateşkes 12 Ocak saat 00.01'den (TSİ 01:00) itibaren yürürlüğe girmişti.

YORUMLAR 8
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli ılunması lazım bu anlaşmayla Türkiyenin askeri gücünün artmasına engel olmaya çalışacaklar. sonra istediğiz demokrasi güçünüde kaybedeceğiz. Askeri güç yoğmaya devam etmemiz lazım
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    konuşma ulan sisi senkimsin seni takan kim
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte bir iş var, herkes ateşkes istediğine göre bir oyun peşindeler.. Dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
  • Musta63 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim askerleri görünce
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni kim muhatap alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu