Trump ve Esper'den çelişen Süleymani açıklamaları

Trump, Süleymani'nin öldürülmesine, ABD büyükelçiliklerine saldırı planlandığını gerekçe göstermişti. Savunma Bakanı Esper ise saldırı planlandığına dair bir kanıt görmediğini açıkladı.

Trump ve Esper'den çelişen Süleymani açıklamaları
Trump ve Esper'den çelişen Süleymani açıklamaları
GİRİŞ 13.01.2020 10:23 GÜNCELLEME 13.01.2020 10:44

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, istihbarat yetkililerinden gelen ve İran'ın 4 ABD elçiliğine saldırmayı planladığına dair somut bir kanıt görmediğini söyledi.

 

Esper, ABD Başkanı Donald Trump'a elçiliklere yönelik saldırıların muhtemel olduğu hususunda katıldığını belirterek, Trump'ın Fox News'e yaptığı, dört ABD büyükelçiliğine saldırı planı açıklamalarının özel bir kanıta dayanmadığını ifade etti.

"BÖYLE BİR KANIT GÖRMEDİM"

Euronews'in haberine göre pazar günü CBS televizyon programında konuşan Esper, istihbarat yetkililerinden saldırı planına ilişkin somut kanıtlar gelip gelmediği sorusuna, "4 elçiliğe yönelik böyle bir kanıt görmedim" yanıtı verdi.

 

Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee de pazar günü yaptığı açıklamada, güvenlik yetkilileri ve Trump'ın İran'a ilişkin kongreye sunduğu bilgilerin doğruluğu hususunda endişeli olduğunu söyledi.

Lee, "Bize genel açıklamalar yapıldı ve ben bilgileri verenlere ve başkana inanıyorum, muhtemel bir saldırı sonucuna varmak için dayanakları olduğuna inanıyorum. Bundan şüphem yok. Yalnızca bunun söylenmesi ve arkasındaki detayların verilmemesi moral bozucu" ifadelerini kullandı.

TRUMP SUİKASTİ BU İDDİAYA DAYANDIRMIŞTI

Trump, İran Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine gerekçe olarak İran'ın ABD büyükelçiliklerine yönelik saldırı planı yaptığını öne sürmüştü.

Süleymani'nin Irak'ta ABD hava saldırısında öldürüldüğünün bildirilmesinin ardından ABD yönetimi, hava saldırısının yapıldığını çünkü Irak'ta ve çevresinde İran'ın ABD'li diplomatlarına yönelik saldırı riski olduğunu iddia etmişti.

Trump, saldırıların "muhtemelen Bağdat'daki elçiliklere yapılacağını" ifade ederek "Dört elçiliğe yönelik olacağını düşündüğümü söyleyebilirim" demişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar