Trump'ı ikna etti! ABD ile Yunanistan'dan ortak Türkiye kararı

Geçen hafta ABD ile İran arasında yaşanan gerilim sırasında Washington'da kritik bir görüşme gözden kaçtı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis'in "Türkiye'nin hamlelerine karşı özel bir iletişim hattı" oluşturma konusunda Trump'ı ikna ettiği ortaya çıktı. Hattı kontrol edecek isim de belli oldu.

GİRİŞ 13.01.2020 13:04 GÜNCELLEME 14.01.2020 09:00
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce servisinde yer alan haberde; Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkartıldı.

 

 

Geçen hafta İran’ın Irak’taki ABD üslerini balistik füzeyle vurmasının üzerine gerçekleşen görüşme, gündeme çok gelmemişti.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Yunan basını, Miçotakis ile Trump’ın Türkiye’nin bölgedeki gerilimi artıracak hamleleri için bir acil iletişim danışma hattı oluşturması konusunda hemfikir olduğunu yazdı. İki gün süren temaslarda Miçotakis’in Yunanistan’ın "kırmızı çizgilerini" anlattığı ve Türkiye’nin hamlelerinden rahatsızlık duyduğunu aktardığı belirtildi. Miçotakis’in Trump’a özellikle Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan yakındığı belirtildi.

 

HATTIN SORUMLULUĞU ABD DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISINDA

Yunan basınında yer alan haberlerde bu hattında sorumluluğunu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Palmer’ın üstleneceği belirtildi.

ABD'DEN NÜKLEER DENİZALTI TALEBİ

Ekathimerini’nin haberinde ABD ile İran arasında yaşanan gerilim üzerine Washington’ın Girit’te bir nükleer denizaltı bulundurmak istediğini Atina yönetimine ilettiği ifade edildi. 

SAVAŞ UÇAKLARI MASAYA YATIRILDI

Haberde, Yunanistan’ın F-35 savaş jeti programı için de devreye girmeye istekli olduğu belirtildi.

GÖRÜŞMEDE BULUNANLAR

Miçotakis ile Trump’ın görüşmesine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo’nun da katıldığı belirtilirken bu iki ismin Trump’a durumu detaylıca anlattığı aktarıldı.

YORUMLAR 64
  • Almanyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İnleyen nameler ruhumu çaldı.
    Cevapla
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen it cami duvarına işer diye söz var Yunan'da kaşınmaya başladı hadi bakalım hayırlısıyla tasmayi biz takariz
    Cevapla
  • Busezon 4 yıl önce Şikayet Et
    Buradan çıkwn haberin analizine göre,yunan tarafının her seferinde esip gürlemesi ve Türkiye,ye çatması sadece korkak birinin mezarlıktan geçerken ıslık çalması gibi,yani madem o kadar kendine güvenen bir ülkesin ve ülkemize çatacak kadar kendine güveniyorsun,madem o zaman abd ye şikayet ediyorsun yapabileceğin bir şey varsa yap. Ama yapacağın hiç bir şey yok ve osmanlının ayak sesleri bunlar alışın ve daha çok rahatsız olacaksınız ve sizi ne abd nede ab kurtaramaz yunanlı yumuşaklar.
    Cevapla
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    F 35 programına Yunanistan hangi para ile girecek kendi ulkesindeki maaşları odeyemeyen ve havaalanlarını almanyaya satan yakında adalarıda satacak
    Cevapla
  • TosuNPaşA 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların fıtratında var. her 100 senede bir bunları evire çevire döveceksin yoksa rahat durmuyorlar. Geldi yine zamanı, hazırlayın "Osmanlı Tokadını"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor