Ortalığı karıştıran belge yayımlandı: Süleymani, Türkiye'ye de saldıracaktı

Son Dakika Haberi: ABD Senatosu'na Kasım Süleymani suikastından 1 hafta sonra sunulan önergede, İranlı generalin Irak ve Afganistan'daki ABD vatandaşlarına yönelik saldırıların yanı sıra, Türkiye, Almanya, Bosna ve Bulgaristan gibi ülkelerde de saldırılar planladığı iddia edildi.

Ortalığı karıştıran belge yayımlandı: Süleymani, Türkiye'ye de saldıracaktı
Ortalığı karıştıran belge yayımlandı: Süleymani, Türkiye'ye de saldıracaktı
GİRİŞ 15.01.2020 13:59 GÜNCELLEME 16.01.2020 09:04
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: 2 Ocak sabahı ABD'ye ait insansız hava aracı tarafından içerisinde bulunduğu araç Bağdat Havaalanı yakınlarında vurularak öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin ölümüyle ilgili olarak ABD Senatosu'na bir önerge sunuldu.

 

Süleymani'nin ölümünden bir hafta sonra 466 dosya numarasıyla Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz tarafından sunulan önerge, "Operasyonu gerçekleştiren ABD ordusunun ve istihbarat topluluğunun mensuplarının onuruna" ifadeleriyle başlıyor.

Süleymani'nin ABD'li yetkililer tarafından "terörist" olarak tanımlandığının belirtildiği açıklamada, İranlı generalin Irak ve Afganistan'daki terör saldırılarından sorumlu olduğuna dikkat çekildi. Önergede ayrıca Kasım Süleymani'nin 2011'de Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi'ne yönelik saldırısının ve Aralık 2019'da ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yönelik saldırının planlayıcısı olduğu öne sürüldü.

 

TÜRKİYE'DE DE SALDIRI PLANLADI İDDİASI

Önergede dikkat çeken bir diğer nokta da, Süleymani'nin Orta Doğu'nun ötesinde de saldırılar planlandığı iddiası oldu. İddiaya göre Süleymani, Türkiye, Almanya, Bosna, Bulgaristan, Kenya ve Bahreyn gibi ülkelerde saldırılar planlandı.

Önergede Süleymani'nin planladığı iddia edilen saldırılarla ilgili başka detay verilmezken, ABD'nin Kudüs Gücü ve bağlantılı organizasyonlarla mücadelesini sürdüreceği ifade edildi.

9 Ocak'ta ABD Senatosu'na sunulan önerge henüz kabul edilmedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 87
  • alperen 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist rolünü oynayan kasım ve ( gelmiş geçmiş uluslar arası terörist damgası yemiş insanların tamamı) ...Rolünü veren abd.....basın yayın reklam fba ve abd basını 40 yıldır hatta 100 yıldır aynı film senaryoları oynanmaktadır...
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    tek kelime YALAN
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ABD büyükelçisinin düğün değil bayram değil şehit fotoğrafları önünde çektirdiği fotodan da fail belli zaten. Geçmişte " Siz Suriye kuzeyinde PYD=PKK'ya dokunmayın, biz de kontrolümüz altındaki PKK (IŞID) e Türkiye ye yönelik eylem yaptırmayalım" diyen bir ABD var karşımızda..ARTIK AYŞE NİN TATİLE ÇIKMA ZAMANI GELMEDİ Mİ? Bir gece Suriye kuzeyindeki abd üslerinin yerle bir edilmesi mesela??
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryuzunde zalimlerden hic kimseyi birakma!
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    süleymani suriye ve ırakta abdnin tekerine çomak soktu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?