Fransa'da cinsel istismarla suçlanan papaz kiliseyi suçladı

Fransa'da cinsel istismarla suçlanan Lyon Katolik Kilisesi'nin eski papazı Bernard Preynat, kiliseyi istismara eğilimi konusundaki uyarılarını dikkate almamakla suçladı.

Fransa'da cinsel istismarla suçlanan papaz kiliseyi suçladı
Fransa'da cinsel istismarla suçlanan papaz kiliseyi suçladı
GİRİŞ 17.01.2020 02:57 GÜNCELLEME 17.01.2020 03:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Preynat'ın cinsel istismarla suçlandığı dava ikinci gününde devam ediyor.

 

 

Preynat, duruşmada "Daha 14 yaşında dersteyken, (erkek çocuklara karşı) ilgi duyduğumu biliyordum. Bana hasta olduğumu söylediler ama benden kurtulmak istediler ve beni başka bir seminere gönderdiler. Bana yardım etmeliydiler, beni papaz yaptılar." dedi.

Kiliseyi istismara eğilimi konusundaki uyarılarını dikkate almamakla suçlayan Preynat, hakkındaki cinsel istismar suçlamalarını kabul etti.

 

 

Preynat'ın kurbanı olduğunu belirten kişiler de mahkemede ifade verdi. 

Bu arada, France 24'ın haberinde, Preynat'ın iki kurbanının daha önce intihar ettiği vurgulandı.

Fransa'da Ocak 2016'da Bertrand Virieux isimli kişi, kilisede yaşadığı taciz skandalı hakkında 45 yıl sonra itiraflarda bulunmuştu. Daha sonra çok sayıda mağdur ortaya çıkarak Virieux'ün başkanlığını yaptığı "Hür söz" isimli derneğe katılmıştı. Bernard Preynat'ın kurbanı olduğunu söyleyenlerin sayısının artmasıyla skandal ülke çapında duyulmuştu.

Lyon Katolik Kilisesi Kardinali Philippe Barbarin ise Preynat'ın suçlarını örttüğü gerekçesiyle sorgulanmıştı. Barbarin, 2009'da hakkında suçlamalar olan Preynat'ı görevden almak yerine başka bir bölgeye atamış, papaz 6 ay sonra da eski görev bölgesine dönmüştü. Preynat, hakkındaki suçlamaları kabul etmesine rağmen 2015'e kadar görevinin başında kalmaya devam etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    İslamı din olarak batılı halklara duyurmayı gizlemekten ne zaman vazgeçeceksiniz.Bakın dininiz sahte olduğu için sürekli sorun üretiyor.Görün artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...