Mısır, İtalya ve Yunanistan'ın Türkiye paniği!

Mısır, Yunanistan ve İtalya Dışişleri Bakanları, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesini ve olası etkilerini görüştü.

Mısır, İtalya ve Yunanistan'ın Türkiye paniği!
Mısır, İtalya ve Yunanistan'ın Türkiye paniği!
GİRİŞ 17.01.2020 14:43 GÜNCELLEME 17.01.2020 14:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, İtalyan ve Yunan mevkidaşlarıyla son gelişmeleri ele almak için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlar Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesinin Berlin konferansı ve Libya'daki durum üzerine olumsuz bir etki yaratacağını vurguladı.

Bakanlar, Türkiye'nin attığı adımın uluslararası toplumun ve diğer ülkelerin Libya'da sağlamaya çalıştığı istikrara ve Libya çıkarına zarar verebileceğinden derin endişe duyduklarını belirtti.

Diplomatlar, Libya krizinin çözümü için Pazar günü Berlin’de düzenlenmesi planlanan konferansa destek verme konusunda fikir birliğine vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Libya'daki meşru hükümetin ayakta kalması ve istikrarı sağlamak için bu ülkeye askerimizi gönderiyoruz. Türkiye'nin güvenliğinin sınırlarının dışında başladığı düşüncesiyle tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz" demişti.

YORUMLAR 6
  • Hollandadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis asil cogu avrupa ve diger ulkelerin kendi cikari oldugunda guya demomratik gozuken liderlerin darbecilere sahip cikmalarini yuzune vuracak. Avrupa insanlari okadar bencilki ve aksine hic demomratik ve hic ama hic serbest degil cunku onlar gibi dussunmeni istiyorlar empoze entmeye calissiyorlar dusdunmiyeni sevmiyorlar disliyorlar saldiriyorlar laflarla tabi cunku bunlar sadece konussurlar genellikle arkadan.Turkiyem gibi ne ulke var ne de lideri var baska yerde nede hurriyet var. asil turkiye her konuda acik ve FREE
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan fazla ugrasma o bizden aldigin adalara gömerik seni
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanlari ayni sade melmeketleri ayri kökleri ayni Dinleri ayni
    Cevapla
  • sem 4 yıl önce Şikayet Et
    chpkk da bunlara dahil
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha iyi ğünler
    Cevapla
  • baki olan 4 yıl önce Şikayet Et
    libyadaki darbeciye tank top hatta uçak gönderen kendileri değil sankide endişeleniyorlarmış, lafa bak. çatır çatır hazmedeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor