ABD'den hipersonik silah itirafı!

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral John Hyten, ABD’nin 10 yıl önce hipersonik silahlar alanında dünya lideri olduğunu, ancak bu yönde geliştirilen programların başarısızlığa uğradıklarını belirtti.

ABD'den hipersonik silah itirafı!
ABD'den hipersonik silah itirafı!
GİRİŞ 18.01.2020 15:54 GÜNCELLEME 18.01.2020 16:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Washington'daki Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (CSIS) konuşma yapan ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral John Hyten, ABD’nin 10 yıl önce hipersonik silahlar alanında dünya lideri olduğunu, ancak bu yönde geliştirilen programların başarısızlığa uğradıklarını ifade etti.

 

 

Orgeneral Hyten, “Hipersonik (silahlar) alanında şu anda dünyadaki çeşitli rakiplerle ciddi bir şekilde yarışıyoruz. On yıl önce öndeydik. Elimizde iki program, iki prototip vardı. Çok iyi işlemiyorlardı. Onlar başarısızlığa uğradıktan sonra biz neler yaptık? Başarısızlığın nedenlerini uzun yıllar boyunca araştırdık, ardından bu programları iptal ettik” diye konuştu.

Şimdi aynı seviyeye ulaşmanın yıllar süreceğini itiraf eden Hyten, bu yönde hala çalışma olmadığına dikkat çekerek süreci hızlandırma çağrısında bulundu.

YORUMLAR 2
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hipersonik hava araçları, hipersonik füzelerin önündeki en büyük engel havanın direnci. Saate bilmem kaç bin kilometre hıza çıktığınızda hava bir şekilde çok engeller çıkaracaktır. Havada parçalanması, hedeften çok uzak başka bir noktaya düşmesi v.s. Sonuçta onunda belli bir limiti kesinlikle var. Rusya yaptığını iddia ediyor ama bu uygulamada ne kadar etkili olacak bunu kullandığında göreceğiz. Bu piskolojik bir savaş ve reklam unsuru olması muhtemel.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    allah allah bu ülkenin isi gücü silah, nasil yaparimda daha fazla öldürürüm le mesguller.Allah insanlari mizi bu dedcallardan korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak