Çarpıcı iddia! ABD üssü saldırısında İran'a yardım eden ülke ortaya çıktı

İran'ın Irak'taki ABD askeri üslerini vurduğu füzelerin Rus GLONASS uydularını kullandığı iddia edildi.

Çarpıcı iddia! ABD üssü saldırısında İran'a yardım eden ülke ortaya çıktı
Çarpıcı iddia! ABD üssü saldırısında İran'a yardım eden ülke ortaya çıktı
GİRİŞ 21.01.2020 16:37 GÜNCELLEME 21.01.2020 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mossad'a yakınlığıyla bilinen Debka File'ın Rus askeri kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, İran, Irak'taki Amerikan askeri hava üssüne saldırmak için Rus uzay teknolojisini kullandı.

 

Rus askeri kaynakları, İran'ın 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'ta bulunan iki hava üssüne yaptığı füze saldırısında yüksek hassasiyetli isabet sağlamasının nedeninin Rusya olduğunu söyledi. Rus kaynakları, İranlılara küresel seyir sağladıklarını iddia etti.

Rus kaynaklarına göre ABD'nin GPS (uzay tabanlı uydu navigasyon) sistemi yerine GLONASS'ın kullanılması, İran füzelerinin özellikle Batı Irak'taki Ayn el-Esed üssünde 10 metre hassasiyetle hedeflere ulaşmasını sağladı. Rus kaynaklara göre, İran'dan 19 füze ateşlendi, bunların 17'si hedefi vurdu.

 

Uzmanlar, Rusya Savunma Bakanlığındaki bazı kaynaklara atıfta bulunan İsrailli gazetecilerin argümanlarının güvenilirliğinden şüphe duyduklarını, ancak İran'ın gerçekten de balistik füzelerini yönlendirmek için GLONASS sistemini kullanabileceğini itiraf ettiler.

İsrailli savunma uzmanları, bu saldırıların ister Rusya destekli isterse de sadece İran tarafından yapılmış olsa da İran'ın kısa ve orta menzilli füzelerinin Orta Doğu'da 700 kilometrelik bir yarıçap içindeki etkili füze sistemleri tarafından korunmayan herhangi bir noktaya ulaşabileceğinin önemine vurgu yaptılar.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 1
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya daha dune kadar iran abd uslerini vurmadi diye yalan atiyorlardi simdide rusya yardim etmiste vurmus diye yalan soyluyorlar iran tek basina vurdu tamam mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması