Kıbrıs'ta koronavirüs alarmı! KKTC de harekete geçti

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, 22 yaşında olan bir Çin vatandaşının, koronavirüs (2019-nCoV) şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Rum Sağlık Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada, bahse konu kişiden alınan dört numunedeki sonucun da negatif çıktığını duyurdu. Güney Kıbrıs'taki bu hareketlilik KKTC'yi de alarma geçirdi.

Kıbrıs'ta koronavirüs alarmı! KKTC de harekete geçti
Kıbrıs'ta koronavirüs alarmı! KKTC de harekete geçti
GİRİŞ 02.02.2020 16:41 GÜNCELLEME 02.02.2020 16:42

Bakanlık açıklamasında, Kıbrıs'ta daimi ikamet eden Çin vatandaşının, geçtiğimiz günlerde Çin'e seyahat ederken Kıbrıs'a geri geldiğine işaret edildi. 22 yaşındaki Çin vatandaşı, Güney Kıbrıs Lefkoşa Genel Hastanesi'ne nakledildi.

 

Rum Sağlık Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada, bahse konu kişiden alınan dört numunedeki sonucun da negatif çıktığını duyurdu.

KKTC'DE DE ALARM

 

KKTC yönetiminin de yaşananları yakından takip ettiği bildirildi. KKTC Ercan Havaalanı'nda da yolcu geliş salonuna termal kamera konuldu ve karantina odası açıldı.

KKTC Temel Hizmetler Dairesi Müdürü Çiğdem Çağa, söz konusu virüs taşıma olasılığı olan hastalar için yine Ercan Havalimanı'nda karantina odası hazırlandığını, şüpheli vakaların alanda fazla dolaştırılmadan hemen buraya alınacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı