ABD basını yazdı: 'Cehennem silahı' büyük tehdit!

The National Interest (NI) köşe yazarı Michael Peck, ‘Cehennem silahı’ olarak da anılan Rus yapımı TOS-1A ‘Solntsepek’ çok namlulu ağır roketatar sistemlerinin ABD için önemli tehdit oluşturduğunu belirtti.

GİRİŞ 03.02.2020 01:05 GÜNCELLEME 03.02.2020 14:36
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Köşe yazarı Michael Peck, The National Interest (NI) için kaleme aldığı ‘Rusya’nın yeni ağır roketatar sistemi taburlarından neden korkmalısınız?’ başlıklı yazısında, TOS-1A ile donatılan taburların, düşmanın özel olarak güçlendirilmiş alanlarını delmeye yönelik oluşturulduğunu yazdı.

 

 

Yazıda, “Bu taburların görevi, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yıkıcı olan bu yakıcı silahı, düşman birliklerini şehirler, sığınaklar ve siperlerden mahrum etmek için kullanmak” ifadesi kullanıldı.

‘Solntsepek’in, patlamanın ardından tahkimata güçlü etki yapan termobarik savaş başlığına sahip olduğuna dikkat çeken uzman, bu sistemlerin böylece piyadeler ve Armata tanklarına 'yol açacağını' kaydetti. 

 

 

Bu roketatar sistemin, 'tek salvoyla' düşmanın savunmasını tamamen yok edecek güçte olduğu ifade edilen yazıda, TOS-1A’nın Rus ordusuna büyük saldırı operasyonlarına hazırlıklı olma imkanı sağladığı vurgulandı.

SOLNTSEPEK NEDİR?

'Solntsepek', 2001 yılında T-72 tankının şasisi üzerinde geliştirildi. Sistem, gelişmiş fırlatma rampası ve otomatik hedef tespit sistemiyle donatıldı. Hafif zırhlı araçların ve otomobillerin imhası, yapı ve binaların yakılması ve yıkımı için tasarlandı.

Sistem, güdümsüz termobarik ve yanıcı roketlerle yoğun saldırı sırasında hedef alanda oluşturulan şarapnel ve şok dalgası sayesinde açık alanda ve tahkimat içinde bulunan düşman askerlerinin yok edilmesinde etkili. 

YORUMLAR 30
  • Rafael 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanin Rusiya ilə müharibə etməsi, İranın İsrailə bomba atmasına bənzəyir. Bu da heç vaxt olmayacaq. Amerika və Rusiya həmişə bir birilə hansısa müsəlman ölkəsində savasiblar. Bütün əzab əziyyət və dağıntılar da həmin olkəyə qalıb. Ona görə də amerikanların bu silahdan əndisə etməsinə ehtiyac yoxdur.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gercek anlamda silah ucak ve gemi gibi turlerde amerikadan onde bunun sebebrinden biryanesi nukleer bombalar amerikanin yaptiginin ceyrek uzunlugundaki atom bombasi yapti adida otomun babasi gibi biseydi
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    ikisi bir bir inin reklamini yapiyor Rusya ve ABD leri Baska Ülkelere Silah satmak icin.Yani tavsana kac taziya tut misali.Bos verin onlari biz kendi Silahlarimizi yapmaya devam edelim.
    Cevapla
  • Ulubey 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd uzaya haberleşme( adı haberleşme demokrasi ve barış gibi ) uyduları gönderiyor.Adam herşeyi uzaydan halledecek yakında.mesela 50cm boyunda güneş paneli takılı akülü 200 300 adet mini gemi yapsa denizle irtibatlı ülkelere gönderse ve bunları uydu ile 24 saat gözlem yapsa o mini gemilerin içine ne tür hastalıklar ne tür kimyasallar koyup istediğini yapabilir bir hayal edin.bu sadece bir örnek yüzlerce sayabilirim
    Cevapla
  • Michael 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostum guzel söylemissin yorumlari okudum buyuk cogunlugu rusya demis ama yaniliyorlar en elite askerinden en iyi bombalara kadar herzaman america üstün olmustur dünyada bunu rusyada biliyo çinde kuzey korede gerisi yalan
    Cevapla
  • aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin uzayda kendi uydusunu vurmuştu.Demekki çinin uzayda uydu vurma kapasitesi vardır.Bu durumda amerikanın uzay gücü caydırıcı değildir
    Cevapla
  • Öz vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd. domuzu bizi korkutmaya çalışıyor...ben olmasam bari ruslardan korksunlar hesabı ...unutmayın ırak a suriyeye libyaya rusları hep abd.soktu...anlaşmalı bir tiyatro var....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri