BAE'den herkesi şaşkına çeviren karar! Tüm birliklerini geri çektiler

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'de savaşan tüm birliklerinin ülkeye döndüğünü duyurdu.

BAE'den herkesi şaşkına çeviren karar! Tüm birliklerini geri çektiler
BAE'den herkesi şaşkına çeviren karar! Tüm birliklerini geri çektiler
GİRİŞ 10.02.2020 15:15 GÜNCELLEME 11.02.2020 09:22
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre, Abu Dabi yönetiminin Yemen'deki Ortak Operasyon Komutanı Tümgeneral İsa Mezrui, Yemen'deki çatışmalarda toplam 108 askerini kaybeden BAE'nin bu ülkedeki tüm birliklerini geri çektiğini belirtti.

 

Yemen'den dönen askerler için düzenlenen törende yaptığı konuşmada Mezrui, ülkesinin "dolaylı" adını verdiği yeni stratejisinin Yemen'de BAE güçlerinin varlığına dayanmadan doğrudan eğitilmiş ve donatılmış bir milli orduyu öngördüğünü söyledi.

BAE'nin Kara Kuvvetleri, Devlet Başkanlığı Muhafızları ve özel kuvvetler olarak Yemen'deki savaşa katıldığını aktaran Mezrui, "Güçlerimiz Yemen'de görev yaptığı süre içinde BAE Kara Kuvvetleri bünyesindeki 15 birlikte 15 binden fazla askeriyle çeşitli vilayet ve kentlerde bulundu. Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklarımız da toplam 500 bin saat uçuş ve 130 binden fazla sorti yaptı" dedi.

 

Mezrui, Yemen'de BAE Deniz Kuvvetleri'nin ise 3 birlik, 50 deniz taşıtı ve 3 binden fazla askerle hükümete destek verdiğini ve Husilerden kurtarılan bölgelerde 200 binden fazla Yemen askerinin eğitildiğini kaydetti.

BAE'li komutan ayırca Yemen topraklarının büyük bir bölümünün Husilerden alınmasında ülkesinin önemli rol oynadığını ileri sürdü.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karşı Yemen hükümetine destek veriyor. BAE, koalisyon içinde Suudi Arabistan'dan sonra ikinci büyük güç olarak biliniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların nefret ettiği toplum
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların yüz karası olan bu celllatlar ez veya tez hak ettikleri cezayı alacaklaradır inşallah.
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sadece müslüman geçinenler,münafıklar
    Cevapla
  • aydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Birleşik İsrail emirlikleri yatacak yerleri yok bunların
    Cevapla
  • Mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanis'tan Mali'ye göndereceği askerlerini Libya'nın güneyine Hafter için, Bae de Yemen'den çektiği askerlerini uçaklarla direkt Doğu Libya'ya, yahut Batı Mısır'a gönderecek, oradan da Doğu Libya'ya geçecekler. Görüntüde Hafter'in emrinde olacaklar, ama aslında Mısır'lı bir generalin emrinde koalisyon gücü olarak Trablus'a saldıracaklar. Mısır emr-i vaki olarak sürükleniyor bu çatışmaya, ama Yunanistan'ın başka alternatifi yok, eli mahkum Trablus'un yıkılmasına.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yemene giden gelmiyor, ama artık kaderi değiştirmek gerekir. Müslümanlar bu münafıklara hadlerini bildirmek için top yekün savaşmaları gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!