ABD'den sözde Orta Doğu barış planı "değişikliklere açık'' mesajı

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Trump yönetiminin barış planının müzakereler için bir ''başlangıç noktası ve değişikliklere açık'' olduğunu söyledi.

ABD'den sözde Orta Doğu barış planı "değişikliklere açık'' mesajı
ABD'den sözde Orta Doğu barış planı "değişikliklere açık'' mesajı
GİRİŞ 12.02.2020 01:45 GÜNCELLEME 12.02.2020 02:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail-Filistin sorununun çözümü için Trump yönetiminin açıkladığı sözde barış planının ele alındığı BM Güvenlik Konseyi oturumunda konuşan Craft, ABD'nin teklifini savundu.

 

 

Bu teklifin Filistinliler için ''harika'' ve ''gerçekçi ve uygulanabilir'' bir plan olduğunu iddia eden Craft, ''Bu plan 'işine gelirse ya da dediğim dedik' bir plan değil, taşa da kazılmadı. Aksine, bu bir açılış teklifi, müzakereler için bir başlangıç noktası, bitiş çizgisi değil.'' dedi. 

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise Filistin'in ''70 yıldır başarısız olan eski bir plan'' konusunda ısrarcı olduğunu belirterek, Trump yönetimin teklifine bir şans verilmesi gerektiğini ifade etti. 

 

 

Danon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ''görevde olduğu sürece barış konusunda ilerleme kaydedilemeyeceğini'' öne sürdü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Değişecek bir şey yok, tamamen delete
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yövmiye dağıtan patron gibi, Üçreti beyenmeyene iş yok gibi Böyle plan sadece barış gelmesin planı.
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail in tek kabul edeceği değişiklik israil e bırakılacak toprakların nilden fırat a kadar genişletilmesidir - Türkiye bütün avrupa ve amerikayı kapsayacak nükller başlıklı balistik füze yapamazsa bu planı uygulamak için her türlü pisliği yapacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi