Erdoğan'ın resti Hindistan'ı kızdırdı! Çok çarpıcı Türkiye açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan'ı ziyaretinde, Keşmir krizine değinip "Çanakkale" benzetmesi yapması Hindistan tarafından tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz yıl Cammu Keşmir'in özel statüsünü ortadan kaldıran Yeni Delhi yönetimi, Erdoğan'ın sözlerini reddettiklerini dile getirerek Türkiye'yi ülkenin içişlerine karışmamaya çağırdı.

GİRİŞ 16.02.2020 16:29 GÜNCELLEME 17.02.2020 09:16
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'ye, ülkenin içişlerine müdahale etmeme çağrısında bulunuldu.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hindistan, kendisinin ayrılmaz ve devredilemez bir parçası olan Cammu Keşmir'e yapılan tüm atıfları reddediyor. Türkiye yönetimini Hindistan'ın içişlerine müdahale etmemeye, ayrıca Pakistan'dan Hindistan'a ve bölgeye yönelen ciddi terör tehdidi de dahil olmak üzere, gerçeklerle ilgili doğru bir anlayış geliştirmeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Imran Khan

 

"DÜN ÇANAKKALE BUGÜN KEŞMİR"

Pakistan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pakistan halkının, Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. İşte şimdi de bizim için Keşmir odur, o olacaktır. Dün Çanakkale, bugün Keşmir, hiçbir farkı yok. Kardeşlerinin İstiklal Mücadelesi'ne katılarak canlarını feda eden Şevket Ali kardeşleri, Çavduri'leri unutmadık, asla unutmayacağız. Haydarabad'dan İslamabad'a kadar tüm kardeşlerimizin Türkiye için, Türkiye'nin istiklali ve istikbali için seccadelerine kapanıp dua etmelerini unutmadık, unutmayacağız. Her türlü baskıya tehdide yokluğa rağmen Türk milletini yalnız bırakmayan vefa abidesi kardeşlerimizi unutmayacağız. Pakistan'la aramızdaki ezeli kardeşliği inşallah ebediyen muhafaza edeceğiz. Çünkü bizim kardeşliğimiz kan bağından değil gönül bağından geliyor. Bizim dostluğumuz menfaatten değil muhabbetten geliyor" demişti.

Keşmir'in bugünkü durumu....

ÖZEL STATÜSÜ ORTADAN KALDIRILMIŞTI

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış, Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayırmıştı.

İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947'den bu yana Cammu Keşmir, kendi yasalarını çıkarabilen ayrıcalıklı konumdaydı. Bu özel statü, yabancıların bölgeye yerleşmesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

Seçim kampanyası döneminde yaptığı konuşmalarda Cammu Keşmir'in özel statüsünün kaldırılacağına dair söz veren Narendra Modi liderliğindeki milliyetçi Hindistan Halk Partisi hükümeti, bağımsızlık sonrası bölgeye tanınan otonom yapıyı verdiği kararla ortadan kaldırmıştı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 70
  • avşar oğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    keşmir dogu türkistan kurtuluşa erecektir.
    Cevapla
  • mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanda nükleer silah var. Pakistanlı kardeşlerimizden nükleer silah teknolojisi edinmeliyiz
    Cevapla
  • chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan, Pakistan başkanına iranlı şeytanın ftvasıyla pakistanlı şii terorislerin suriyeye gitmeletrine engel olmasınıda umarız tembih etmişssinizdir..
    Cevapla
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan önce 200 yıl önce Hindistan'da yaşayan 100milyon müslümanın hesabını sormalı
    Cevapla
  • constant,n 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki keşmire askeri müdahelede bulundukta iç işlerimize karışmayın diyorsunuz nüfusun %90ı müslüman olan bölgeye çöreklenin hem birisi dillendirincede karışma de yok öle %100ünü geri alacaktır pakistan elbet bir gün
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da şiddetli deprem
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?