Dünyanın en zengin ismi tek seferde 10 milyar dolar bağışlayacak

Dünyanın en zengin ismi olan Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar bağışlama sözü verdi.

Dünyanın en zengin ismi tek seferde 10 milyar dolar bağışlayacak
Dünyanın en zengin ismi tek seferde 10 milyar dolar bağışlayacak
GİRİŞ 18.02.2020 12:51 GÜNCELLEME 18.02.2020 12:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amazon’un CEO’su ve Washington Post gazetesini sahibi Jeff Bezos, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar bağışta bulunacağını duyurdu. Bezos yaptığı açıklamayla yeni 'Bezos Dünya Fonu”'nun bu yaz para dağıtımına başlayacağını duyururken, "Birlikte yaşadığımız bu dünyayı harap eden iklim değişikliğine karşı savaşmakta var olan yöntemleri uygulayanlar ve yeni yöntemler bulmak isteyenlerle birlikte çalışmak istiyorum" dedi. Bezos’un sözünü verdiği bağış miktarı, servetinin tahmini olarak yüzde 8’lik bir kısmını oluşturuyor.

 

Öte yandan Bezos'un, daha önce iklim değişikliğiyle mücadele çağrısı yapan Amazon çalışanlarını sessiz kalmamaları halinde kovmakla tehdit ettiği iddia edilmişti. Bezos’un açıklamasının iddialardan 1 ay sonra gelmesi dikkat çekti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Yetkin 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Bezos denilen bu şahıs müslüman lara yapılan zulmün durmasına yardımcı olsun,,savaşların durması için bu parayı harcadın ,Allah c,c,, iklimi düzeltir,,,gidip dünyanın başına bela olan Yahudilere harcarsa ,Allah c,c. O Yahudileri,ve onlara yardım edenleri belalardan kurtarmaz,ahirette de onlar kurtulmayacaklar,,
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin yeni malzemesi iklim. Bunlar küreselcilerin çocukları
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    aferin!
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    sevgili bezos, bir paya talibim, saygılarımla, İklim Yağmur Bulut Güneşoğlu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti