Merabişvili hapisten çıktı

Eski Gürcistan Başbakanı Vano Merabişvili, hapishaneden tahliye edildi

Merabişvili hapisten çıktı
Merabişvili hapisten çıktı
GİRİŞ 20.02.2020 11:48 GÜNCELLEME 20.02.2020 11:48

Tiflis kentindeki Matrosov hapishanesinden bu sabah çıkan ve yakınları ile destekçileri tarafından karşılanan eski Gürcistan Başbakanı Vano Merabişvili, "Bu hükümetin 1 yıl içinde sona erdirileceğini garanti ediyorum" dedi.

Mayıs 2013'te yolsuzluk ve yetkiyi kötüye kullanma dahil olmak üzere bir dizi suçtan 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Merabişvili İçişleri Bakanlığı görevini de yürütmüştü. Merabişvili, gazetecilere yaptığı açıklamada hükümete eleştirilerde bulundu.

''BU HÜKÜMET 1 YIL İÇİNDE SONA ERECEK''
"Bana gösterilen desteğin sayesinde, bu yıl bu rejimin devrilmesi için mücadele edecek güç, enerji, umut ve güvenim var" diyen Merabişvili, "Size garanti veriyorum bu hükümet 1 yıl içinde sona erecek" dedi. Merabişvili, "Size garanti veriyorum, hükümetin devrilmesinden sonra yıl başında bu hapishanenin kapıları geniş bir şekilde açılacak. 6 yıl 9 aydır hapishanede yalnızdım. Tüm muhalefetin birleşmesinden memnunum. Ne yazık ki yakın arkadaşlarım farklı siyasi partilerde ve ben onların her biriyle görüşeceğim" ifadelerini kullandı.

Merabişvili, 2004-2012 yılları arasında İçişleri Bakanı, Temmuz 2012'den Ekim 2012'ye kadar ise Başbakan olarak görev yapmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü