Pentagon'dan 715 milyon dolarlık rezalet! İtiraf ettiler

Pentagon, terör örgütü PKK/YPG'ye verilen binlerce TIR'lık 715 milyon dolar değerindeki silahların kaydının tutulmadığını açıkladı. Pentagon'un yeni açıkladığı 2021 bütçesinde ise Suriye'de desteklediği gruplara 200 milyon dolarlık silah ve ekipman verilmesi öngörülüyor.

Pentagon'dan 715 milyon dolarlık rezalet! İtiraf ettiler
Pentagon'dan 715 milyon dolarlık rezalet! İtiraf ettiler
GİRİŞ 20.02.2020 20:07 GÜNCELLEME 20.02.2020 20:17
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), 2017-2018 yıllarında DEAŞ ile mücadele kapsamında Suriye'de YPG/PKK'ya sağladığı 715 milyon dolarlık silahın kaydını tutmadığı ortaya çıktı. 

SİLAH KAYITLARI TUTULMADI

Pentagon'un Irak ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele eğit-donat fonunun kayıtlarına yönelik Savunma Bakanlığı Mali Sorumluluk Ofisinin yaptığı denetimde, ABD Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, eğit-donat fonu kapsamında Suriye'ye sağladığı silahların kayıtlarını tutmadığını tespit edildi. 

Denetim raporunda, "Özel Kuvvetler Birleşik Görev Gücünün, 2017 ve 2018 mali yılı bütçelerinden ayrılan 715 milyon dolarlık ekipmanın kayıtlarını tutamadığı tespit edildi." ifadesi yer aldı.

ABD kuvvetlerinin birçok yerde silah depoladığı ve depolama işlemlerine birçok yapının karıştığı belirtilen raporda, Suriye'de dağıtılmak üzere gönderilen silahların kayıtlarının düzgün tutulamadığına vurgu yapıldı. 

Raporda ayrıca, Kuveyt'teki depolarda düzgün ve sistemli depolanamadıkları için silahların bir kısmının paslandığı ve kullanılamaz hale geldiği aktarıldı. 

2017-18 İÇİN 930 MİLYON DOLAR TALEP EDİLMİŞTİ

Raporda, kayıp silahların Suriye'de ABD'nin kontrolü dışında başka grupların eline geçip geçmediğine ilişkin detaylara yer verilmezken 2017 ve 2018 yılı bütçelerinden Suriye için toplam 930 milyon dolar destek talep edildiğine dikkat çekildi. 

Pentagon, YPG/PKK'ya sağlanan tüm silah ekipmanların listelerinin seri numaraları ile Türkiye'ye verildiğini iddia ediyor. 

ABD yönetimi, 2020 bütçesinde ağırlıklı olarak YPG/PKK olmak üzere Suriye'de desteklediği gruplar için 300 milyon dolar ayırmış, bunun 200 milyon doları ile silah ve ekipman alınmıştı. 

2021'DE PKK/YPG'YE 200 MİLYON DOLAR VERİLECEK

Pentagon'un yeni açıkladığı 2021 bütçesinde ise Suriye'de desteklediği gruplara 200 milyon dolarlık silah ve ekipman verilmesi öngörülüyor.  

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan tabiki biz de inandık.....
    Cevapla
  • Word 4 yıl önce Şikayet Et
    Belğemi bekliyordunuz
    Cevapla
  • sosyolog 4 yıl önce Şikayet Et
    silahlar düzgün çalışmadığı için kaydı tutulmamıştır.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Haha tutamazsın tabi işinize gelmiyor açıklaya bilmek hepsi Türk’ün depolarında verin enayiler verin deli gibi rakamlar ödenerek alacak olabilineck silahlar ganimetimiz oldu daha çok verin gerçekten
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancılar, gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!