Ruhani'den koronavirüs açıklaması: Düşmanın komplosu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili ülkede korkunun yayılmasını düşmanın komplosu şeklinde niteledi.

Ruhani'den koronavirüs açıklaması: Düşmanın komplosu
Ruhani'den koronavirüs açıklaması: Düşmanın komplosu
GİRİŞ 25.02.2020 22:32 GÜNCELLEME 25.02.2020 22:53
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Ruhani, başkent Tahran'daki Ulusal Koronavirüs Önleme Merkezi Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada virüse dair alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Sağlık Bakanı Said Nemeki'ye sağlık personelinin kendilerini korumalarının öncelikli olduğunu söylediğini aktaran Ruhani, sunulan raporlara göre virüsün kontrol altına alındığını ifade etti.

''DÜŞMANIN KOMPLOSU, HEPİMİZ İŞİMİZE BAKMALIYIZ''

İlk günlerde hastanelere yapılan başvuru sayısının yüksek olduğunu ancak son günlerde bunun düştüğünü ve tedavi edilenlerin sayısında da artış olduğunu dile getiren Ruhani, "Tüm kurumlar dikkatli olmalıdır. Toplumda korkunun yayılması ve ülkenin tatil edilmesi, düşmanın bir planı ve komplosudur. Hepimiz işimize bakmalıyız." dedi.

Birkaç ay önce grip salgınının da ülkeyi tehdit ettiğini ancak kontrol altına alındığını hatırlatan Ruhani, "Bu virüsün de kısa sürede kontrol altına alınacağına inanıyorum. Halkımız endişelenmesin ve iş birliği içinde olsun. İhtiyaç duyulması halinde silahlı kuvvetler de yardımcı olmaya hazır olduğunu bildirdi." diye konuştu.

RUHANİ'DEN STOKÇULARA UYARI

Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığının da dezenfekte edici maddeler, maske ve temizlik ürünlerinin üretimi için fabrikaların 24 saat çalışacağı yönünde bilgi verdiğini aktaran Ruhani, şöyle devam etti:

"Bazı kişiler oluşan durumu kötüye kullanarak ihtiyaç ürünlerini depoladı. Hükümet ve yargı erki usulsüzlük yapanlarla mücadele edecektir. Kimse bu hassas şartlardan yararlanmaya kalkmasın."

Ruhani, halktan zorunlu olmadıkça toplu yerlerde bulunmamalarını isteyerek, "Halkımız zorunlu olmadıkça toplu yerlerde bulunmaktan sakınmalıdır. Ziyaret yerleriyle ilgili olarak da sağlık yetkililerinin uyarılarına uymalıdır. Halkımız, Sağlık Bakanlığına güvenmelidir ve güven asli sermayemizdir." ifadelerini kullandı.

Zorunlu olmadıkça toplantı düzenlenmemesini de isteyen Ruhani, türbelerin ziyaret edilmemesi ve itikaf merasimlerinin de yapılmaması gerektiğini dile getirdi.  Ruhani ayrıca cumartesi gününden itibaren her şeyin normale döneceğini savundu. İran Sağlık Bakanlığı ise ülke genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e, vaka sayısının da 95'e yükseldiğini duyurmuştu

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Mamud 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyice dusman korkusindan ponoyarak oldu..Bizler turklerden korkun..dost deil muslumanlarin nasil katlettiyseniz.dusman kazandiniz
    Cevapla
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    corona sizden korkar be. siz gibi orta doğuda daha virüs yok..
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın komplosu da olsa insanlarınıza virüs bulaştı. Eveleyip geveleyip görmemezlikten geleceğine, tedbir al ve ne tedbir aldığını açıkla. Yardıma ihtiyacın varsa korkma söyle, ülkemiz Elhamdülillah yardım eder.
    Cevapla
  • Saalih 4 yıl önce Şikayet Et
    düşman derken RUSYA mı .. ha pardon siz RUSYA ile kankaydınız. o zaman Türkiye .. Bakın Nisa suresinde Rabbimiz ne buyuruyor.. (Ey insan!) Sana iyilikten (ve güzellikten yana) her ne gelip isabet ederse (o) Allah'tandır; kötülükten (bela ve musibetten) de sana her ne gelip dokunur ise, o da nefsinin (hatası) dır. (Ey Resulüm!) Biz Seni insanlara bir elçi olarak gönderdik; şahit olarak Allah yeterlidir.
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz her türlü zulmü hak ediyorsunuz çünkü ırakta, Yemen'de suriyede tek öldürdüğünüz müslümanlar, tıpkı Rus ve ABD gavuru nun yaprığı gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi