DSÖ, koronavirüste işe yarayan tek ilacı açıkladı

Koronavirüste (coronavirüs) işe yarayan tek bir ilaç olduğu açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, ABD'li Gilead Science'ın geliştirdiği ve koronavirüs ailesinden SARS ve MERS'e karşı etkili olan remdesiviri işaret ederek, "Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" açıklamasında bulundu.

DSÖ, koronavirüste işe yarayan tek ilacı açıkladı
DSÖ, koronavirüste işe yarayan tek ilacı açıkladı
GİRİŞ 26.02.2020 16:51 GÜNCELLEME 27.02.2020 09:32
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), remdesivir adlı ilacın coronavirüse (Covid-19) yakalanan hastalarda işe yarayabileceği iddiasını doğruladı.

 

"TEK BİR İLAÇ VAR O DA REMDESIVIR"

Uluslararası medyada yer alan habere göre; Çin'in başkenti Pekin'deki bir basın açıklamasında konuşan DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, "Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" açıklamasında bulundu.

 

SONUÇLARIN HAFTALAR İÇİNDE ÇIKMASI BEKLENİYOR

DSÖ yetkilileri, insanlarda remdesivir için klinik denemelerin yapıldığını ve sonuçların haftalar içinde elde edilebileceğini de sözlerine ekledi. İlaçla ilgili şu an iki çalışma yapıldığını açıklayan bir Amerikan biyoteknoloji şirketi, ilacın biri hastalığı ağır olan, diğeri orta derecede olanlara yönelik olarak araştırıldığını duyurdu. Şirket, çalışmanın sonuçlarını ise nisan ayında almayı planlıyor.

BAŞARILI OLDUĞU HASTALIKLAR

Geçmişte Ebola virüsünün tedavisinde de kullanılan remdesivirin, koronavirüs ailesinden olan MERS ve SARS üzerinde başarı elde ettiği açıklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 71
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçi Aşısı bulundu ama Gripden ölen Yaşlı ve Hasta insanlar daha çok? bence abartılıyor?
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü yayan ABD- İSRAİL, bulan yine ABD-İSRAIL ortaklığı. İlacın tanıtım ve reklamını bu iki terörist devletin piyonu DSÖ'ne, daha fazla dikkat çekmek için de maske giydirip açıklatıyorlar. Trump, zaten daha önce Nisanda havaların ısınmasıyla virüsün yok olacağını açıklamıştı. Demek ki hazır ilacı nisan ayında piyasaya sürecekler. NOKTA...
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar piyasaya hastaligi surmeden once cebimize nekadar para girecegini hesabeder.
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ilaç sektörü ne yapıyor devlet denetlesin bakarak olmaz ilaç bulun
    Cevapla
  • avcı 4 yıl önce Şikayet Et
    bende KELLE PAÇA çorbası diyecek sandım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri