DSÖ'den korkutan senaryo: 3 ülkeden derin endişe duyuyoruz

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus Şimdi Bahreyn, Irak, Kuveyt ve Umman'da İran'la bağlantılı vakaların olduğunu Kovid-19 vakalarının İtalya, İran ve Güney Kore'de "ani" artışından "derin endişe" duyduklarını belirtti.

DSÖ'den korkutan senaryo: 3 ülkeden derin endişe duyuyoruz
DSÖ'den korkutan senaryo: 3 ülkeden derin endişe duyuyoruz
GİRİŞ 26.02.2020 17:59 GÜNCELLEME 26.02.2020 18:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, ülkelerin BM Cenevre Ofisi nezdinde görevli diplomatik misyon şeflerine koronavirüse ilişkin bilgi verdi.

ÇİN DIŞINDA 37 ÜLKEDE 2 BİN 790 KOVİD-19 VAKA

Çin dışında bugün itibarıyla 37 ülkede 2 bin 790 Kovid-19 vakası tespit edildiğini aktaran Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu ülkelerde 44 kişinin de yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Ghebreyesus, dün, Çin dışında rapor edilen vaka sayılarının ilk kez Çin'deki yeni duyurulan vaka sayılarını aştığını aktararak, "İtalya, İran İslam Cumhuriyeti ve Güney Kore'deki ani artışlardan dolayı derin endişe duyuyoruz. Şimdi Bahreyn, Irak, Kuveyt ve Umman'da İran'la bağlantılı vakalar var. Cezayir, Avusturya, Hırvatistan, Almanya, İspanya ve İsviçre'de de İtalya ile bağlantılı vakalar var." diye konuştu.

DSÖ Genel Direktörü, örgüt bünyesindeki bir ekibin virüse karşı mücadelede destek sağlamak için bu hafta sonu İran'a gideceğini ifade etti.

- DSÖ, KOVİD-19 İÇİN "SALGIN" KELİMESİNİN KULLANILMASINA KARŞI

Virüse ilişkin daha önce "uluslararası acil durum" ilan ettiklerini anımsatan Ghebreyesus, virüsün Çin dışında hızla yayılmasının bazı medya organlarını ve siyasetçileri dünya genelinde "salgın durumu" ilan edilmesini istemeye ittiğini belirtti.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 için "salgın" kelimesinin kullanılmasını eleştirerek, "Gerçeğin ortaya çıkarılması için dikkatli ve mantıklı bir analiz olmadan bir 'salgın durumu' ilan edilmesi için çok da istekli olmamalıyız. 'Salgın' kelimesini dikkatsizce kullanmanın somut bir yararı yoktur. Bununla beraber, gereksiz ve haksız bir şekilde korku ve damgalamayı tırmandırma ve sistemi felç etme riski vardır." ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) İtalya'da 12, İran'da 15 ve Güney Kore'de 11 kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence en iyi maske çocuk bezi
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma! Amîn.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlere ses çıkaramayan veya eli kolu bağlı olan bizler de Allah katında zalim olabiliriz Bunu da unutmayın..Allah hepimizi ıslah edip hidayet nasip etsin.
    Cevapla
  • Giritli Sevgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Duruma göre italya ve iran ile çin dünyadan herşeyi saklamışlar sahtekarlar
    Cevapla
  • korku salma 4 yıl önce Şikayet Et
    insanları korkutursanız, düşünmelerini engellersiniz. Gündem sadece korku salan konu olur. Herkes çok rahat şekilde yönlendirilir ve yönetilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi