İran'dan Rusya'yı kızdıracak Türkiye teklifi

Türkiye'nin Esed rejimine tanıdığı süre bugün sona ererken İran'dan Rusya'yı kızdıracak son dakika açıklaması geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye'ye Rusya'nın yer almadığı bir Türkiye-İran-Suriye ortak zirvesi yapma teklifinde bulundu.

İran'dan Rusya'yı kızdıracak Türkiye teklifi
İran'dan Rusya'yı kızdıracak Türkiye teklifi
GİRİŞ 29.02.2020 21:08 GÜNCELLEME 29.02.2020 21:20
Bu Habere 212 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ruhani bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde söz konusu teklifi kendisine iletti. Ruhani, görüşmede, "Suriye toprak bütünlüğünün korunması, teröristlerin kökünün kurutulması, masum insanların canının korunması ve İdlib meselesinin süratle çözülmesiyle ilgili ilkesel anlaşmalarımız doğrultusunda bu toplantıda görüş ayrılıkları bertaraf edilebilir." ifadelerini kullandı. 

İRAN: ZİRVEYE HAZIRIZ

İran Cumhurbaşkanı, Astana sürecindeki Türkiye-İran-Rusya iş birliğinin özel bir öneme sahip olduğunu belirterek bununla ilgili Tahran'da yapılacak zirveye hazır olduklarını söyledi.

 

 

Astana sürecini bölgenin güvenliği için önemli bir kazanım olarak nitelendiren Ruhani, gerginliğin artmasının kimsenin yararına olmayacağını aktardı.

Ruhani ayrıca bölge ülkelerinin yeni tip koronavirüsle mücadele için iş birliği yapması gerektiğini dile getirerek Türkiye ile İran arasındaki sağlık protokollerinin uygulanmasının vatandaşların geliş gidişi ve ticari alışverişin kolaylaştırılmasına zemin hazırlayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 212
  • kkkk 4 yıl önce Şikayet Et
    İran asla dost olmaldı ve olmayacak. Fırsatını bulduğunda boğmak için fırsat kollamaktadır. Bunlara asla güvenilmez. Arkanı döneceksen , başka biri onu gözetliyor olmalı.
    Cevapla
  • BUYUK 4 yıl önce Şikayet Et
    idlibde suriye kanımızı döktü idlib artık bizimdir.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar neredeydin ruhsuz papaz. milyonlarca insanı öldürttün şehirleri viran ettin, şimdide hangi hile ile geldiğinde belirsiz.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya niye kızsın ki? İran da tarihinde Rusya'dan çok çekti ve halen de bazı ortak çıkarları olduğu için dost görünüyorlar ama İran da Rusya'dan bir hayır gelmeyeceğini çok iyi biliyor. Sadece şartlar Ruslar ile iş birliğini gerektiriyor.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nın izni ile Türkiye nin Esed Rejimi ile masaya orturmasını sağlamak için yapılan bir hamle.
    Cevapla
  • Avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Fırsat, İstediğimizi yaptırabiliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?