Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten akılalmaz Türkiye ve Erdoğan açıklaması

Türkiye'nin mültecilere kapıları açmasıyla panikleyen Atina yönetiminden, küstah ifadelerin olduğu açıklamalar geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye resmen mülteci kaçakçısı oldu. Avrupa'nın Yunanistan'a mülteci krizinde yardım etme görevi var ve bunu yapacak" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tehditlerinin" işe yaramadığını söyledi. Yunan Başbakan mültecilere de çağrı yaptı.

GİRİŞ 03.03.2020 17:31 GÜNCELLEME 04.03.2020 09:11
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Şubat 2020'nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed'i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.

 

KAPILAR AÇILDI

34 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye, mültecilere kapıları açarak Avrupa'ya geçişleri engellemeyeceğini açıklamıştı.

 

TÜRKİYE-YUNANİSTAN SINIRINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Maria Sassoli ile Türkiye-Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu.

Son Dakika / Fotoğraf: Reuters...

HOŞ OLMAYAN SÖZLER

Konu ile alakalı açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye resmen mülteci kaçakçısı oldu. Mülteci krizi Avrupa ve Yunanistan sınırlarını sürekli tehdit ediyor. Avrupa'nın Yunanistan'a mülteci krizinde yardım etme görevi var ve bunu yapacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehditlerinin" başarısız olduğunu söyleyen Miçotakis, mültecilere illegal yoldan Yunanistan'a girmeme çağrısı yaptı.

Yetkililer, sınırdaki incelemelerin ardından basın toplantısı düzenledi..

ATİNA'YA PARA YARDIMI SÖZÜ

Von der Leyen, "Sınırlarımızdaki durum, sadece Yunanistan'ın değil, Avrupa'nın bir bütün olarak yönetmesi gereken bir meseledir. Avrupa'nın birliğini sınamak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır. Çizgimizi koruyacağız ve birliğimiz galip gelecek" dedi.

Leyen ayrıca, "AB, göçmen kriziyle ilgili Yunanistan'a gerekli tüm destekleri sağlayacaktır" ifadelerini kullanarak sınırdaki krizle ilgili Yunanistan'a ilk etapta 700 milyon euro mali yardım sözü verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 205
  • Mustafa Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    AB Türkiyeye verdiginiz sözler gibi oyalayın vermeyin bak yunan lar nörüyor
    Cevapla
  • Efeler 4 yıl önce Şikayet Et
    Barbar yunanistan aç kapıları insanlar gitsin avrupaya.
    Cevapla
  • aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    terbiyeli ol mico,, yoksa anlarsin...
    Cevapla
  • Uzaktan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kűltűrűnde yalan sőylemek gayet normal. Hatta sőylenmezse ayıp....
    Cevapla
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Ortadoğuda ektiğini bugün biçiyorsun, boşuna ağlama Avrupa!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!