Merkel'den son dakika açıklama: Türkiye'nin Suriye teklifine destek!

Son dakika haberi: Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasına taraftarız" dedi. Suriye'de insani dramı sonlandırmak isteyen Türkiye uzun süredir, iki ülkenin sınırında güvenli bölge oluşturulmasını teklif ediyor.

Merkel'den son dakika açıklama: Türkiye'nin Suriye teklifine destek!
Merkel'den son dakika açıklama: Türkiye'nin Suriye teklifine destek!
GİRİŞ 03.03.2020 18:23 GÜNCELLEME 03.03.2020 19:24
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib’de ateşkese ve Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Merkel, Türkiye-Yunanistan sınırında bulunan düzensiz göçmenler ve İdlib’deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GÜVENLİ BÖLGEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Dün, 11. Uyum Zirvesi’nin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin çok sayıda mülteciyi kabul ederek önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Merkel, "Yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var." diye konuşmuştu.

Merkel, bugün milletvekillerine hitabında, "Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurulmasına taraftarız." ifadelerini kullandı.

 

KISACA: NELER YAŞANDI?

Suriye'de Esed rejiminin yıllardır kendi halkına yönelik katliamını durdurmak için harekete geçen Türkiye, İdlib'de yoğunlaşan insanı dramı önlemek için rejim güçlerinin Astana ve Soçi mutabakatına uygun olarak geri çekilmesini istemişti. Ancak Esed rejimi, Rusya ve İran'ın da desteğini alarak Türk askerlerine yönelik hain saldırılar gerçekleştirmiş, son olarak geçtiğimiz perşembe gün 34 askerimiz şehit olmuştu. 

Saldırı sonrasında Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlatan TSK, rejim güçlerine ağır darbe verdi. 5 Mart'ta Moskova'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşme öncesi Türkiye operasyona devam ediyor. 

Avrupa ve ABD'den yapılan açıklamalarda da, Türkiye'nin barışa destek için savaştığı belirtiliyor.

KAYNAK: TRTHABER
YORUMLAR 109
  • Ilhan Demir 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Türkiyenin teklifine gelmedi. Alman Medyasi bu teklifin Almanlardan ciktigini savunuyor. Türkiye Firat kalkani Harekati bölgesini Güvenli bölge olarak isterken,Alman medyasina göre onlar Idlib bölgesinde güvenli Bölge yapma pesindeler. Yani Sayin Cumhurbaskaninin yaptigi teklifi , yer degistirererk "fikir bizim" deme gayretindeler. Onlarin ve bizim Güvenli bölge anlayisimiz dahi farkli.
    Cevapla
  • Sivaslı Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    AB GÜNAYDIN. Kesinlikle, kapılar kapanmamalı. Gitmek isteyen, mülteci kardeşlerimiz istediği yere gitsin. Altı ay sonra, AB yalvaracak, bu duruma onlar sebep oldu. Birazda onlar baksın. Dünyanın kaç bucak olduğunu anlasınlar.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın.
    Cevapla
  • şarya34 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu neyi bekliyorsunuz abd-ab-derhal bunu yapın yoksa yarın ananız ağlayaçak bak benden söylemesi imdi ivedilikle yapın bunu
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklı olmak la olmuyor. Çoktan avrupaya yolamamız lazımdı. Niye hep bekliyen biz oluyoruz. Güya antlaşmalar yapıyoruz.
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    çünkü onlar ahlaksız, çocuklara fuhuş, tecavüz had safhada, inanç sıfır, sapıklık maksimum. müslüman evladı oralarda heba olmasın istiyoruz. haçlı zulmünün bu çağdaki iskencesi uyuşturucu ve seks. Allah yarın hesap sormasın diye sabrediyoruz. o masum çocukların hesabını kim verecek. inanıyorsan anlamışsındır. "onlar Allah a ve ahiret gününe inanırlar"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı