ABD'deki dehşete düşüren rapor ortaya çıktı! 500 bin ölüm için hazırlanın

Çin'de ortaya çıkan ve dünya çapında yüz bini aşkın insanın etkilendiği yeni tip Koronavirüs salgının olası kapsamıyla ilgili en kötü senaryoyu ortaya koyan bir doktorun, ABD'deki hastanelere 96 milyon vaka ve 500 bin ölüm için hazırlanmaları tavsiyesinde bulunduğu, sızdırılan belgelerle ortaya çıktı.

GİRİŞ 09.03.2020 07:45 GÜNCELLEME 09.03.2020 08:41
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Business Insider'ın edindiği belgeler, Amerikan Hastaneler Birliği'nin (AHA) internet üzerinden gerçekleştirdiği bir seminerdeki sunuma dayanıyor.

 

 

Nebraska Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Dr. James Lawler, seminer katılımcılarına salgının hastaneleri ve sağlık yetkililerini nasıl etkileyebileceğine ilişkin "en iyi tahminini" anlatan bir dizi slayt gösterdi. Doktorun 26 Şubat'ta internet üzerinden gerçekleştirdiği seminer, virüsün nasıl yayılabileceğini temel aldı.

Lawler, hastalığın 96 milyon kişiye bulaşabileceğini ve bu insanlardan 480 bininin koronavirüs yüzünden ölebileceğini tahmin etti.

 

 

Sunumdan medyaya sızan belgelere göre, virüsün en sert etkiyi yaşlı nüfusa yapabileceğini düşünen Dr. Lawler, hastalığa yakalanan 80 yaş ve üzeri kişilerin ölme ihtimali yüzde 14 olarak öngörüyor.

Virüsün bulaşması durumunda yaşları 70 ila 79 arasında değişenlerin ölüm oranının yüzde 8, yaşları 60'la 69 arasında değişenlerin ölüm oranının yüzde 3,6 olacağı tahmin edildi.

Öte yandan Dr. Lawler, kalp rahatsızlıklarına sahip olanların bu hastalık yüzünden ölme ihtimallerinin onda bir olacağını tahmin ediyor.

Daha önce herhangi bir tıbbi rahatsızlığı bulunmayanlardaysa bu ölüm oranı yalnızca 100'de bir.

Amerikan Hastaneler Birliği ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada internet üzerinden yapılan bu seminerin 'kurumun değil, konuşan uzmanların görüşlerini yansıttığını' dikkati çekti.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
YORUMLAR 36
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler dahil bütün ırkçılar şeytan ve yahudi icadı "Öjeni" benimser. Bu virüsün yaşlı ve zayıf öldürmesi için ayarlandığına şaşırmamak lazım.
    Cevapla
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu işleri, amcamın dayısının bir tanıdıgının ablasının kocası hastanede çalışıyor ona bir doktor arkadaşı söylemiş gibi bir. haber.
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazen iyi olur İnsanlık yok olması Haktır! Bu kadar zulmü insan yapıyorsa Allah bunu cevapsız bırakmaz!
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs haramzadelere bulaşacakmış
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu islam ve müslüman düşmanlarının hiç kafası çalışmıyor. Zaten iman olmayan vücütta kafa da olmazYüce Allah(CC) ın yarattığı küçük bir virüsle baş edemeyip korkuyorlar utanmadan da Allahın dinine savaş açıyorlar MAdem daha bir virüsle baş edemiyorsunuzda hangi akılla Allah ile savaşmaya kalkıyorsunuz. Allahın hiç bir yarattığı mahluka ihtiyacı yok dinini korur. Ya Allahın dinine ve müslümanlara saldırmaktan vazgeçin yada akibetinizi bekleyin. Sizlerin esas hesabı ahirette olacak Bu daha sizin iyi günleriniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü